Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Φέτος τα Φώτα στο κήρυγμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο ο ιερέας του ναού εξομολογήθηκε ένα συμβάν. Άτομα της περιοχής με κορονοϊό θέλησαν να κοινωνήσουν. Αυτός δεν το αρνήθηκε και τους κάλεσε στην εκκλησία πολύ ώρα μετά τη Θεία Λειτουργία αφού είχε αποχωρήσει ο κόσμος. Στη συνέχεια μας εξομολογείται ότι κατέλυσε, δηλαδή έφαγε και ήπιε το υπόλοιπο της Θείας Κοινωνίας, με την ίδια λαβίδα που κοινώνησε τους ασθενείς με κορονοϊό.

Όχι από απιστία αλλά για να ενδυναμωθούν με πίστη και οι συμπολίτες του και αφού το βίντεο έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας για να ενδυναμωθούμε όλοι μας, μας λέει ότι έκανε και τεστ κορωνοϊού το οποίο βγήκε αρνητικό.

Όπως ο ίδιος ομολογεί και με μάρτυρες την κοινωνία του Αγρινίου και την ενορία του, τα Χριστούγεννα φέτος κοινώνησαν εκατοντάδες άτομα. Άμα υπήρχε από τη Θεία Κοινωνία διάδοση του ιού τώρα το Αγρίνιο θα είχε καταποντιστεί…

Αναμενόμενο! Ας μη μας εκπλήσσουν τα όσα μας λέει ο ιερέας καθώς - όπως ο ίδιος λέει - η Θεία Κοινωνία δεν είναι ούτε ψέμα ούτε έθιμο αλλά αλήθεια και ο ζωντανός Χριστός.

ΥΓ: Άλλωστε αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά αυτό θα είχε αποκαλυφθεί και αποδειχθεί εδώ και 2.000 χρόνια…

(*) Μαθηματικός