Νέες συναρπαστικές διαδικτυακές εμπειρίες από τη Vamvakou Revival

ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, πάλι η άνοιξη θ' ανθίσει, λέει ο λαός. Κι εμείς ήδη ονειρευόμαστε τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μας εξορμήσεις. Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους και προτάσεις να αποδράσουμε από την περίεργη καθημερινότητά μας και να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας από το σπίτι! Kατασκευές και παιχνίδια, επιστήμες και επιστήμονες, τεχνολογία και ρομποτική, εκπαιδευτικό θέατρο και θεατρική αγωγή για παιδιά και οικογένειες, αλλά και σεμινάριο για ενηλίκους ομορφαίνουν τα Σαββατοκύριακά μας και φέρνουν κοντά άτομα από όλη την Ελλάδα με κέντρο τη Βαμβακού! Η Vamvakou Revival σας προτείνει και για τον Φεβρουάριο, μια σειρά από ψηφιακές δραστηριότητες και προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η τεχνολογία και η επιστήμη μάς λύνουν τα χέρια και βρίσκουν λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα. Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) έρχεται να μυήσει μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές στον κόσμο των επιστημών και της ρομποτικής, ακόμα και εξ αποστάσεως. Ελάτε να πειραματιστούμε και να ανακαλύψουμε τα θέματα… πυκνότητας (07/02), σε ένα μοναδικό επιστημονικό εργαστήριο για παιδιά 11-14 ετών, με την Έλενα Παλούμπα, Υπεύθυνη Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Λακωνίας. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, καλούμε τα παιδιά 6-12 ετών να μάθουν, παίζοντας, για καταξιωμένες γυναίκες στον χώρο των επιστημών, από την αρχαιότητα έως σήμερα, ενώ μαθαίνουμε περισσότερα για την Ρόζαλιντ Φράνκλιν, τη βιοχημικό που συνέβαλε στην ανακάλυψη του DNA, σε ένα ενδιαφέρον εργαστήριο (14/02) με τη Δώρα Κουρκούλη. Ο Φεβρουάριος μας αποχαιρετά με ένα ταχύρρυθμο διαδικτυακό εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά 6-12 ετών (28/02), με την ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες. Τα όνειρα για να γίνουν πραγματικότητα, πρέπει να μετατραπούν σε στόχους. Ελάτε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε τα βήματα και τις τεχνικές για την επίτευξή τους μέσα από ένα διαδραστικό σεμινάριο για ενηλίκους (21/02) με τον Γιώργο Κεραμιδά, Σύμβουλο Επιχειρήσεων & Προσωπικής Ανάπτυξης, διαπιστευμένο Coach και Πιστοποιημένο Σύμβουλο Νεύρο - Γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP).

Το θέατρο μάς επιτρέπει να ταξιδεύουμε με το νου παντού και να δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες. Το πιο διάσημο τσίρκο αναζητά μάγους, ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς και τους ψάχνει μέσα από ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου για παιδιά 6-12 ετών (13/02), με Διευθυντή του Τσίρκο την Ελένη Ζαχοπούλου, ηθοποιό και συνεργάτιδα του Εθνικού Θεάτρου. Ο πειρατής Τσα(Τσαρούχης)-Πι(Πικάσο)-Μοτσ(Μότσαρτ)-Α(αρκούδα) καλεί παιδιά 4-7 ετών με τους γονείς τους σε ένα πρόγραμμα θεατρικής αγωγής (20/02), με τη Φλώρα Καλομοίρη.

Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα μας δίνει έμπνευση και καλούμε τους μικρούς 5-12 ετών να συμμετέχουν σε διαδικτυακές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης με κατασκευές και παιχνίδια. Πολύχρωμα γάντια και κρεμάλα με «παγωμένες» λέξεις (06/02) και ένας χιονάνθρωπος και παιχνίδια ζεστασιάς (27/02) σας κρατούν συντρόφια τα τελευταία χειμερινά σαββατοκύριακα.

Ακόμα και από μακριά, η Βαμβακού μας φέρνει κοντά!

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα Φεβρουαρίου στο σύνδεσμο www.vamvakourevival.org/events/

#WeekendatVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg