ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Συνάντηση με το Δ.Σ και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση «ο ξενοδοχειακός κλάδος στην χώρα έχει υποστεί τεράστιες ζημίες λόγω της πανδημίας. Παρότι οι συνθήκες είναι ίδιες και ακόμα χειρότερες από το 1ο lockdown, με τις μετακινήσεις μεταξύ των Νομών να απαγορεύονται, τα περισσότερα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά χωρίς μέτρα στήριξης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα που αγγίζουν τα όρια της επιβίωσης, ενώ παράλληλα εκατοντάδες εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών, αντιμετωπίζουν τα φάσμα της ανεργίας».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις παλινωδίες της και έστω την ύστατη στιγμή να στηρίξει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με:
- Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα
- Ρύθμιση της νέας γενιάς κόκκινων δανείων που δημιουργήθηκαν στην κρίση, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλάμβανε 120 δόσεις και πρόβλεψη διαγραφής μέρους του αρχικού κεφαλαίου.
- Στήριξη των θέσεων εργασίας με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown

Παράλληλα είναι απαραίτητος ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα από την πανδημία στην Μεσσηνία με έμφαση στα μεγάλα έργα, όπως η χωρίς άλλες καθυστερήσεις υλοποίηση του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και ο εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» ώστε να προσελκύσει περισσότερες αφίξεις και επισκέπτες, με συνέπεια την μεγαλύτερη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του Νομού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Πατριαρχέας και οι Νικήτας Κάρτσωνας, Ανδρέας Κουτουμάνος, Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης και Παναγιώτης Πατριαρχέας.