Η ΕΛΜΕ ζητά “Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του στη θέση των αιρετών σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες”

ΣΠΑΡΤΗ. Την έντονη αντίθεσή της εκφράζει η ΕΛΜΕ Λακωνίας στην ανακοινωθείσα συγκρότηση ΠΥΣΔΕ αλλά και «στον στον ορισμό “αιρετών” στα Υπηρεσιακά Συμβούλια». Η ΕΛΜΕ είναι αποφασισμένη να μην αναγνωρίσει συμβούλια αυτά.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, «Κανείς αξιοπρεπής εκπαιδευτικός να μην μετατραπεί σε ενεργούμενο της διοίκησης και του υπουργείου! Είναι αυτονόητο ότι αυτά τα συμβούλια δεν θα αναγνωριστούν από την ΕΛΜΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λακωνίας:

«Όχι στα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια και στους δοτούς “αιρετούς”

Παρά το ηχηρό μήνυμα των εκπαιδευτικών εντελώς πραξικοπηματικά, η Διοίκηση ανακοίνωσε την συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ. Προχώρησαν στον ορισμό “αιρετών” στα Υ. Σ. νοθεύοντας τις επιλογές του κλάδου και ανακηρύσσοντας “εκπροσώπους” που βγήκαν από διαδικασίες διορισμού, αφού συντεταγμένα απείχαν οι εκπαιδευτικοί και όλες οι παρατάξεις, ενώ είχαν αποσυρθεί όλα τα ψηφοδέλτια και παραιτηθεί οι συνάδελφοι που ανακηρύχτηκαν «αιρετοί» με ελάχιστες ψήφους, το υπουργείο καταργεί κάθε δυνατότητα των αποφάσεων της διοίκησης και μας γυρνά στην εποχή της απόλυτης αυθαιρεσίας, της συνδιαλλαγής, των προσωπικών διευκολύνσεων και των ημετέρων!

Όλες οι διαδικασίες από τις “εκλογές” μέχρι το διορισμό-παρωδία ανέδειξαν περίτρανα την ανάγκη μας για διατήρηση κι ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, των Γενικών Συνελεύσεων, και της δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων. Ακόμη η συγκρότηση νόθων Υπηρεσιακών Συμβουλίων αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των παρεμβάσεων των σωματείων μας στα καθημερινά προβλήματα και όλα τα ζητήματα που συζητούνται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (κενά, τοποθετήσεις, διαθέσεις, κ.ά.) και απασχολούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του στη θέση των αιρετών σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες. Όποιος το κάνει, διαλέγει πλευρά και θα σταθεί εχθρικά και απέναντι στον κλάδο.

Τους καλούμε να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις από τακτικά και αναπληρωματικά μέλη, ακλουθώντας τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού μας οργάνου

• Απαιτούμε να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών δια ζώσης ασφαλή.

• Καλούμε τους συναδέλφους για οποιοδήποτε υπηρεσιακό τους θέμα να επικοινωνούν με το ΔΣ και τους αιρετούς μας που έχουν εκλεγεί από τις εκλογές του 2018

• Κανείς αξιοπρεπής εκπαιδευτικός να μην μετατραπεί σε ενεργούμενο της διοίκησης και του υπουργείου!

• Είναι αυτονόητο ότι αυτά τα συμβούλια δεν θα αναγνωριστούν από την ΕΛΜΕ».