ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Διασταυρώνουν αιχμηρές ανακοινώσεις οι πρώην και νυν Περιφερειάρχες της Πελοποννήσου. Τατούλης και Νίκας φαίνονται διατεθειμένοι να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στον αντίπαλό στην δημόσια αναμέτρηση που θυμίζει σκληρό μπραντ ντε φερ σε θορυβώδες μαγαζί. Αυτή τη φορά ο καρπός ενός από τους δύο θα πέσει πάνω στην Αργολίδα…

Η παρέμβαση από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη

Από την παράταξη Νέα Πελοπόννησος του Πέτρου Τατούλη ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ανάπτυξη ενός σχεδίου πρωτοφανούς προπαγάνδας εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα για τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Αργολίδας. Με επισκέψεις, συναντήσεις και δηλώσεις σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) ο κ. Νίκας και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαλτέζος προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες παρουσιάζοντας ως δικά τους, έργα τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στην προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας.

Η αρχή έγινε από τα έργα αθλητισμού όπου ακόμα και ο τελευταίος πολίτης της Αργολίδας γνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια του Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του, για την εξασφάλιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για έργα αθλητικών υποδομών στην Αργολίδα.

Στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο να προσπαθούν να οικειοποιηθούν το έργο του συσσιτίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, όπου καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για να εξασφαλισθούν οι πόροι, να δημοπρατηθεί το έργο και να αναδειχθεί ανάδοχος, με δεδομένα τα μεγάλα διοικητικά και τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι ο κ. Νίκας προσπάθησε με κάθε τρόπο να σταματήσει το συγκεκριμένο έργο, όταν ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το υποκριτικό του ενδιαφέρον για το Δήμο Ερμιονίδας περιορίζεται σε συναντήσεις και λήψεις φωτογραφιών, αδιαφορώντας για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, η τοπική οικονομία σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Πελοποννήσου.

Την υποχρέωση του ο κ. Μαλτέζος για τον καθαρισμό των ρεμάτων, προσπαθεί να την μετατρέψει σε «σπουδαίο» έργο, δημοσιοποιώντας μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας φωτογραφίες με την ένδειξη «πριν» και «μετά» τον καθαρισμό.

Η απόλυτη ντροπή, ο εξευτελισμός, η παρακμή και ο αυτοθαυμασμός πρωταγωνιστούν στην «επικοινωνιακή καταιγίδα» του κ. Νίκα που υπηρετεί μόνο το ψέμα και δεν εμπεριέχει ούτε ψήγμα αλήθειας.

Μεγαλύτερη απόδειξη όλων αυτών αποτελεί το έργο της Μαρίνας του Ναυπλίου με τη διαδικασία ΣΔΙΤ. Ένα έργο για το οποίο ο κ. Νίκας δεν έχει ουδεμία απολύτως γνώση αφού το έργο σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη. Η σκοπιμότητα για την υλοποίηση του έργου αποφασίστηκε από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και η έναρξη του διαγωνισμού για τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποφασίστηκε από την προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή.

Το έργο αυτό αποτελούσε την πρώτη Μαρίνα στο δίκτυο των Μαρίνων που είχαν δρομολογηθεί, θα ακολουθούσαν (Μονεμβασιά - Κορώνη), με στόχο η Περιφέρεια μας να διεκδικήσει σε εθνικό επίπεδο ένα μεγάλο μερίδιο του τουρισμού σκαφών αναψυχής της Μεσογείου.

Ο κ. Νίκας προσπαθεί με κάθε τρόπο να οδηγήσει τους πολίτες σε «αμνησία», λέγοντας τους συνεχώς μεγάλα ψέματα.

Οι πολίτες δεν ξεχνούν κ. Νίκα γι’ αυτό άλλωστε πριν ακόμα περάσουν τα δύο (2) πρώτα χρόνια της θητείας σας, σας έχουν πάρει χαμπάρι και σας έχουν γυρίσει την πλάτη».

Η απάντηση από την παράταξη του Παναγιώτη Νίκα

Από την Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο, παράταξη Περιφερειάρχη Παν. Ε. Νίκα, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - απάντηση στον κ. Τατούλη:

«Στο γνωστό μοτίβο ο κύριος Τατούλης θέλει να μας υπενθυμίσει την παρουσία του, για ακόμα μια φορά με τον ίδιο μονότονο τρόπο που μόνο θλίψη προκαλεί…

Κύριε Τατούλη, τα χρήματα που διαχειριζόμαστε ανήκουν στον κόσμο και σε αυτόν πρέπει να επιστρέφουν. Τα έργα, επίσης, δεν έχουν πατέρα, ανήκουν στον λαό!

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς εργαζόμαστε σκληρά για την παραγωγή έργου, την οποία θεωρούμε καθήκον μας. Ούτε κομπάζουμε, ούτε θεωρούμε πως κάνουμε χάρη σε κανέναν, επειδή πραγματοποιούμε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε. Συνεχίζουμε με ζήλο να προσφέρουμε στο λαό της Πελοποννήσου ουσιαστικό έργο, όλα όσα δηλαδή δεν καταφέρατε να του προσφέρετε εσείς 10 χρόνια, με τα κούφια λόγια και το «όραμά» σας.

Πάμε τώρα να δούμε τί βλέπει στον ύπνο του ο κύριος Τατούλης…

Τον ενοχλεί ο καθαρισμός των ρεμάτων, που είναι προϋπόθεση για την προστασία των πολιτών; Λογικό είναι, αφού ως Περιφερειάρχης αυτά τα θεωρούσε δευτερεύοντα ενώ είχε απαξιώσει όλον τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας…

Τον ενοχλεί η Μαρίνα Ναυπλίου; Λογικό, αφού την εξήγγειλε 7 φορές συνολικά από το 2010 μέχρι το 2019 αλλά δεν κατάφερε ποτέ να την υλοποιήσει…

Μέχρι και η ολοκλήρωση του κτιρίου για τη διευκόλυνση της διανομής του συσσιτίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου τον ενοχλεί;

Θυμηθήκατε ξαφνικά και το Δήμο Ερμιονίδας; Θυμίστε μας τί έχετε κάνει για αυτόν τον Δήμο 10 χρόνια τώρα; Δεν σας προβλημάτισε ποτέ η έλλειψη νερού ή η έλλειψη σύγχρονης οδικής σύνδεσης σε αυτή τη σπουδαία τουριστική περιοχή; Εμείς τα αντιληφθήκαμε και σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το Δήμο έχουμε ήδη σχεδιάσει και έχουμε θέσει προς υλοποίηση έργα για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα σημαντικά προβλήματα.

Η Πελοπόννησος θα φθάσει εκεί που της αξίζει. Ο λαός ξέρει ότι τον σεβόμαστε και τον υπηρετούμε, αναγνωρίζει και την ηπιότητά μας και την τιμιότητα και την εργατικότητά μας – και δυστυχώς για σας – θα πρέπει να εξασκηθείτε περαιτέρω στην αντιπολιτευτική σας ικανότητα γιατί όπως όλα δείχνουν θα την ασκείτε για πολλά χρόνια ακόμα.»

H ανταπάντηση της Παράταξης Τατούλη

Η Παράταξη του Πέτρου τατούλη έδωσε απάντηση στην απάντηση.

«Ο κ. Νίκας αφού …έριξε τις κάρτες Ταρώ ως «χαρτορίχτρα» μάντεψε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» και ο Πέτρος Τατούλης θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα στην Αντιπολίτευση!!!

Ενοχλήθηκε ο κ. Περιφερειάρχης γιατί αποκαλύψαμε για μια ακόμη φορά στους πολίτες της Αργολίδας τα μεγάλα ψέματα που λέει, σε ό,τι αφορά έργα για τα οποία έχει απόλυτη άγνοια και ανήκουν αποκλειστικά στην Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη.

Φυσικά αγγίζουν την απόλυτη γελοιότητα τα όσα αναφέρει για τη Μαρίνα του Ναυπλίου, όπου μέσα στην «παραζάλη» του οραματίζεται… ότι ο Πέτρος Τατούλης έχει εξαγγείλει το έργο από το 2010 (ενώ ανέλαβε το 2011) και μάλιστα θυμάται ότι εξαγγέλθηκε εφτά (7) φορές (!). Μπράβο σας που τις μετρήσατε κ. Περιφερειάρχη.

Απ’ ότι φαίνεται κ. Νίκα και ως «χαρτορίχτρα» είστε αποτυχημένος.

Αντί λοιπόν να προβλέπετε το μέλλον, θα ήταν χρήσιμο σε εσάς να ασχοληθείτε με το παρόν. Σας προτείνουμε να μελετήσετε λεπτομερώς τις διατάξεις του Νόμου, όπου όταν ένας Περιφερειάρχης διοικεί παράνομα και παραβαίνει τα καθήκοντα του, τίθεται σε αργία.

Καληνύχτα σας κ. Νίκα…»