ΠΑΤΡΑ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:36 και είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νότια της Ναυπάκτου, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αχαΐας και Φωκίδας. Αρχικά ο σεισμός μετρήθηκε 4,9 Ρίχτερ, ωστόσο η επανεκτίμηση ανέβασε την έντασή του στα 5 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 6 χιλιόμετρα. με την δόνηση να γίνεται αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, ανησυχώντας τους κατοίκους που εκτιμούσαν τα ρίχτερ σε πάνω από 6. Αυτή και μόνον η αίσθηση έκανε ακόμα πιο έντονη την ανησυχία των κατοίκων που αναζητούσαν πληροφόρηση για να δουν τι πρέπει να κάνουν εν μέσω ψύχους και καραντίνας.

Λίγο μετά, στις 06:38 ακολούθησε μετασεισμός εντάσεως 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς στην περιοχή καθώς μετά τον κύριο έχουν καταγραφεί άλλοι έξι σε διάστημα 90 λεπτών.

H συγκεκριμένη περιοχή τους τελευταίους μήνες έχει δώσει αρκετές ισχυρές σεισμικές δονήσεις, με τελευταία αυτή των 4,8 Ρίχτερ τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος είχα μάλιστα μετασεισμούς άνω των 4 Ρίχτερ.