ΛΑΚΩΝΙΑ. Επερώτηση σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Λακωνίας και την υλοποίηση οδικών έργων εκτός των δήμων, κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Παρασκευή 18/2, η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» κα Αδαμαντία Τζανετέα.

Η κα Τζανετέα, ερωτά, αν υπάρχει πρόθεση η Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων συντήρησης του οδικού Δικτύου του Δήμου Σπάρτης όπως και του Δήμου Μονεμβασίας ή αν ο κ. Νίκας, «…θα παραμείνει σταθερός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ότι δεν θα προβεί σε προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους για τα μικρά έργα…».

Υπογραμμίζεται δε στην επερώτηση, χαρακτηριστικά, «…Επειδή έχει περάσει 1,5 χρόνος…».

Αναλυτικά η επερώτηση της κας Τζανετέα:

«Στο τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Λακωνίας είχαν ενταχθεί και ψηφιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Προγραμματικές Συμβάσεις για την υλοποίηση έργων οδικών εκτός των δήμων.

Συγκεκριμένα:

Συντήρηση οδικού Δικτύου Δήμου Σπάρτης 800.000 ευρώ (Αριθμός απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου 47/2019 για τους οδικούς άξονες (Καλύβια Σοχάς, δρόμος Αναβρυτής προς Παναγία Φανερωμένη, Περιβόλια- Κόμβος Πελλάνα, ΚΕΕΜ – Ξηροκάμπι, Βρέσθενα προς Μεγάλη Βρύση)

Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Μονεμβασίας 600.000 ευρώ περιλαμβάνει τους οδικούς άξονες (Άγιος Φωκάς – Μονεμβάσια, δρόμος προς Κοκκινιά, δρόμος από Άγιο Γεώργιο Μονεμβασίας προς Βιγκλάφια)

Επειδή έχει περάσει 1,5 χρόνος ερωτάται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:

Προτίθεται να προχωρήσει στη δημοπράτηση των σημαντικών αυτών έργων όπως είχαν συμφωνήσει με το Δήμο Μονεμβασίας και το Δήμο Σπάρτης ή θα παραμείνει σταθερός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ότι δεν θα προβεί σε προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους για τα μικρά έργα;».