ΣΠΑΡΤΗ. Υποδειγματική ήταν η υποδοχή που έκανε ο Βαγγέλης Βαλιώτης στον Χρήστο Α. Πλειώτα όταν απάντησε σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου Φ. Μακεδονοπούλου. Ως γνωστόν ο Χρήστος Α. Πλειώτας έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος στον Δήμο Σπάρτης στις επόμενες εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βαγγέλης Βαλιώτης, εμπειρότατος επι των αυτοδιοικητικών, προ, κατά και μετά τις εκλογές, βρήκε ένα εξαίσιο τρόπο να υποδεχθεί τον πρώην συνάδελφό του Χρήστο Πλειώτα, λέγοντας ότι είναι πολύ θετικό στην Αυτοδιοίκηση να κατέρχονται και να συμμετέχουν τέτοιες προσωπικότητες. Υπογράμμισε ότι σε πολλά διαφωνούν αλλά πρόκειται για ένα άνθρωπο που έχει άποψη και την διατυπώνει δημόσια και είναι θετικό το ότι θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές.

Υπάρχουν σαφείς διαφορές και διαφωνίες ανάμεσά τους. Όμως στην αυτοδιοίκηση ακόμα και οι πιο οξείες αμβλύνονται ένεκα της συνεργασίας, του καλού της πόλης και του εκλογικού αποτελέσματος. Μια τέτοια ήταν η συνεργασία Βαλιώτη – Δούκα, δύο προσώπων με σχεδόν αντιδιαμετρικές πολιτικές αφετηρίες και ιδεολογικές τοποθετήσεις.

Έτσι λοιπόν, αν κάποιος επιχειρούσε να αναλύσει την υποκείμενη κατάσταση, θα μπορούσε να διακρίνει ακόμα και κλίμα συνεργασίας Βαλιώτη - Πλειώτα αφού ως γνωστόν πολλές από τις δημόσιες θέσεις αλλά και τις ιδεολογικές προσεγγίσεις του κ. Πλειώτα σχετικά με την δημοκρατία, την συμμετοχή του πολίτη, την ανοικτή διαβούλευση, την ισότητα και ισονομία, την συνεργασία και σύμπραξη των αυτοδιοικητικών, αγγίζουν και ίσως τέμνονται δημιουργικά με αντίστοιχες του Βαγγέλη Βαλιώτη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο τρόπος υποδοχής του Χρ. Πλειώτα από τον Β. Βαλιώτη εύλογα δημιουργεί προσδοκίες για ένα άλλο κλίμα στα αυτοδιοικητικά της Σπάρτης και φυσικά αρχίζει να διαμορφώνει νέες συνθήκες. Αν μάλιστα κανείς λάβει υπόψιν του ότι ο κ. Βαλιώτης στην ίδια συνέντευξη, στην Φ. Μακεδονοπούλου / Supertv, βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική συνεργασία με την Δημοτική αρχή Δούκα και συνδυάσει την καταλυτικά αρνητική στάση του κ. Πλειώτα έναντι της Δημοτικής Αρχής Δούκα, μπορεί να δει συνεργασίες, συμμαχίες, συνέργειες, πριν, κατά ή και μετά τις εκλογές μεταξύ των δύο ανδρών.

Οι πιο πάνω πρώτες εκτιμήσεις δεν αποσκοπούν στην αποδυνάμωση της οντότητας του Βαγγέλη Βαλιώτη και της Παράταξής του που έχει ακόμα αρκετά να κάνει, υπό τις παρούσες συνθήκες, είτε ως μετεκλογικός εταίρος της Δημοτικής Αρχής είτε ως πυλώνας αντιπολίευσης.