ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Βοά και αγωνιά το Πανελλήνιο από την απάθεια με την οποία η ηγεσία του Πολιτισμού αντιμετωπίζει την υπόθεση Λιγνάδη. Η φρικαλέα περίπτωση ενός δημόσιου λειτουργού και μάλιστα ηγέτη σε ένα χώρο που το ήθος διαπλάθεται με ζητούμενο τη λύτρωση της ανθρώπινης ψυχής, πρέπει σε πραγματικό χρόνο να οδηγήσει κάθε φορέα εξουσίας σε απολογία ή καταδίκη. Η υπόθεση ήδη εισέρχεται στη σφαίρα της δικονομικής και απρόσιτης διεργασίας και αίφνης τα θύματα αποτελούν μόνον τεκμήριο των κατηγόρων και όχι ράκη ενώ οι όμοιοι άρρωστοι αλλά και ισχυροί συνάμα της χώρας μετρούν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και τις αντοχές του συστήματος. Τελικά η Μπεκατώρου ίσως να μην πέτυχε τόσα πολλά όσα νομίζαμε. Θα περίμενε κανείς όσοι κατά καιρούς κόπτονται για την υγεία της κοινωνίας, πνευματική, ψυχική και σωματική, και για το παραμικρό παίρνουν δημόσια θέση, να ορθώσουν ανάστημα τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Εκτός αν ο κομματισμός, η ιδεοληψία και η στρατοπέδευση για τον επιούσιο είναι τόσο ισχυρά ώστε να μετατρέπουν το ειδεχθές έγκλημα σε παρ’ ολίγον παράπτωμα.

Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος» (video)

Μέχρις ότου δούμε και χειροκροτήσουμε την καταδίκη από δημόσιους φορείς και κοινωνικές συλλογικότητες, όχι την ρηματική αλλά την ουσιαστική, περιμένουμε από τους 18 βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο να πάρουν θέση και να δηλώσουν τα αισθήματα αλλά και τις απόψεις του για το θέμα. Και κυρίως πρέπει να πουν στους ψηφοφόρους τους αν συμφωνούν με την άποψη ότι η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, πρέπει να παραιτηθεί και γιατί ή αν πρέπει να παραμείνει στη θέση της και γιατί.

Οι 18 που πρέπει να απαντήσουν στους πολίτες της Πελοποννήσου είναι οι:

Σαμαράς Αντώνιος , Βλάσης Κωνσταντίνος, Δήμας Χρίστος , Ταγαράς Νικόλαος , Δαβάκης Αθανάσιος, Κρητικός Νεοκλής , Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Χρυσομάλλης Μιλτιάδης (Μίλτος) , Μαντάς Περικλής, Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα, Τζαβάρας Κωνσταντίνος , Νικολακόπουλος Ανδρέας, Ανδριανός Ιωάννης , Σούκουλη - Βιλιάλη Μαρία Ελένη (Μαριλένα), Τσιγκρής Άγγελος, Κατσανιώτης Ανδρέας , Φωτήλας Ιάσων, Αλεξοπούλου Χριστίνα.