ΚΡΟΚΕΕΣ. Με τον αντιπρόεδρο Σωκράτη Γορανίτη, τον ταμία Παναγιώτη Ιατρίδη και τους εργαζόμενους Ευαγγελία Παπαδοπούλου και Τάσο Καραμούζη, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κροκεών συναντήθηκε την Τετάρτη, 24/2, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Α.Σ. αλλά και οι προβληματισμοί των ελαιοπαραγωγών για την πορεία της εμπορίας και της τιμής του ελαιολάδου.

Λεπτομερώς ενημερώθηκε ο κ. Αραχωβίτης για την πρόταση στο πρόγραμμα των ΟΕΦ που έχει υποβάλλει ο Συνεταιρισμός και τις προσδοκίες από αυτό, όπως και για το μεγάλο πρόβλημα των παλαιών οφειλών και της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις ανάγκες επέκτασης των δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για τον αγροτικό τομέα, καθώς και για τις ενέργειές του έως και σήμερα για την ανάδειξη των προβλημάτων των παραγωγών, με ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και των αγροτών, καθώς και την επέκταση των Σχεδίων Βελτίωσης.

Επιπλέον συζητήθηκε η άμεση καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων, οι οποίες, όπως τόνισε ο βουλευτής, «…με πρωτοφανή τρόπο, και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, δεν εξοφλήθηκαν στην ώρα τους ενώ ακόμα αγνοείται η τύχη της εξόφλησης τους».

Ο Σταύρος Αραχωβίτης δεσμεύθηκε να είναι πάντα στο πλευρό του Συνεταιρισμού όπως ήταν πάντα κατά το παρελθόν και επίσης, να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για τη στήριξη, «ενός ιστορικού φορέα με αξιόλογη δραστηριότητα και το αναγνωρίσιμο ΠΟΠ ελαιόλαδο Κροκεών που όμως χρειάζεται να “φύγει” μπροστά, αφήνοντας πίσω τις παθογένειές του», όπως υπογράμμισε.