ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Με την επισήμανση ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να προασπίσει την δημόσια υγεία από την ρύπανση του περιβάλλοντος, από λύματα που απορρέουν από τον Βιολογικό καθαρισμό, παρεμβαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας.

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με ανησυχία τις μετρήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους-Ναυπλίου. Από τις μετρήσεις αυτές φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του Αργολικού κόλπου από τα λύματα που επεξεργάζεται ο Βιολογικός καθαρισμός.

Η προστασία του περιβάλλοντος σχετίζεται άμεσα με τη Δημόσια Υγεία. Σε κάθε πολιτισμένη χώρα η σωστή διαχείριση των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της Πολιτείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας και σύμβουλος Υγείας της Πολιτείας και της Κοινωνίας, θα αναλάβει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες χρειασθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σε συνεργασία και με όλους τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων ρύπανσης του περιβάλλοντος από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού».