ΣΚΑΛΑ. «Την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που αφορούν στο χειρισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στα Αστυνομικά Τμήματα», αλλά και τη «διαρκή διάθεση στους αστυνομικούς Μέσων Ατομικής Προστασίας, ιδιαίτερα όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους», ζητά, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ευρώτα, κ. Γιώργος Κοιλάκος.

Η ανακοίνωση έρχεται κατόπιν εντοπισμού 4 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα στους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, αλλά και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των test στα οποία υποβλήθηκαν οι υπόλοιποι αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει ο κ. Κοιλάκος, «…για εμάς οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι ,με οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους γονείς και πλήττονται και αυτοί από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η ανακοίνωση του κ. Κοιλάκου:

«Ενημερωθήκαμε ότι στο ΑΤ Σκάλας του Δήμου Ευρώτα υπάρχουν 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα και για τους υπόλοιπους αστυνομικούς.

»Δεν μας κάνει εντύπωση ,καθώς πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες ανακοινώσεις και καταγγελίες από Ενώσεις Αστυνομικών από όλη τη χώρα, όπου επισημαίνουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες με την καθυστέρηση των απολυμάνσεων, την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, τις απαράδεκτες συνθήκες στα κρατητήρια, καθώς και σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και υλικά για την προστασία του προσωπικού από την πανδημία.

»Για εμάς οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι ,με οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους γονείς και πλήττονται και αυτοί από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Γι' αυτό τους λέμε ότι πρέπει να βγουν μπροστά και να παλέψουν ενάντια σε αυτή τη πολιτική που τους αφήνει απροστάτευτους αυτούς και τις οικογένειες τους και έχει ολέθριες συνέπειες όσο αφορά τη διασπορά του κορονοϊού και στους ίδιους αλλά και ευρύτερα στην κοινότητα.

Ζητάμε να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για :

  • την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που αφορούν το χειρισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στα Αστυνομικά Τμήματα
  • διαρκή διάθεση στους αστυνομικούς Μέσων Ατομικής Προστασίας, ιδιαίτερα όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους
  • μόνιμη και σταθερή απολύμανση των Αστυνομικών Τμημάτων και των οχημάτων
  • πραγματοποίηση δωρεάν μοριακού τεστ σε όλους τους αστυνομικούς και ιδιαίτερα σε αυτούς που επιστρέφουν από άδεια».