ΣΠΑΡΤΗ. Επικαιροποιούν τον ρόλο της γυναίκας στις παρούσες συνθήκες, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Σταύρος Αραχωβίτης και ο αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βερούτης, στο μήνυμά τους για την Ημέρα της Γυναίκας.

Έτσι, ο κ. Αραχωβίτης, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

«…Τις τελευταίες βδομάδες, σε όλα τα πλάνα, οι Γυναίκες βρίσκονται μπροστά, αντιστεκόμενες, υψώνοντας τη φωνή τους, στηρίζοντας σθεναρά το κίνημα #metoo και υπερασπίζοντας αρχές, αξίες και δίκαιο…».

Ο κ. Βερούτης τονίζει:

«…Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιέρωσε τη φετιινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19. Και δικαίως !

Αφού οι γυναίκες είναι αυτές, που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας…».

Το μήνυμα του Σταύρου Αραχωβίτη

«Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας διαφέρει από τις άλλες.

Γιατί φέτος, οι Γυναίκες πρώτες βιώνουν τις πολλαπλές επιπτώσεις της τηλε-εργασίας στα εργασιακά δικαιώματα και στην ισότιμη ένταξή τους στην εργασία. Έπεσαν θύματα mobbing στο εργασιακό τους περιβάλλον και τόλμησαν να καταγγείλουν τα περιστατικά. Η ελαστικοποίηση του ωραρίου, η παράλληλη φροντίδα των παιδιών εκτός σχολείου με τις δυσκολίες στην τηλεκπαίδευση και ο διαρκής εγκλεισμός με τις παράπλευρες επιπτώσεις του, καθιστούν τις γυναίκες περισσότερο ευάλωτες.

Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες, γίνεται από την Κυβέρνηση της ΝΔ μια πρωτοφανής επιχείρηση επίδειξης ισχύος και βίας απέναντι σε παιδιά που σπουδάζουν και σε αμέριμνες οικογένειες σε πλατείες. Οι Γυναίκες αποστρέφουν πρώτες το πρόσωπό τους από τις αποκρουστικές αυτές και ακροδιεξιάς έμπνευσης συμπεριφορές, γιατί γνωρίζουν καλά ότι η αναβίωσή τους εγκυμονεί κινδύνους πρώτα για εκείνες και τις οικογένειές τους.

Έτσι, τις τελευταίες βδομάδες, σε όλα τα πλάνα, οι Γυναίκες βρίσκονται μπροστά, αντιστεκόμενες, υψώνοντας τη φωνή τους, στηρίζοντας σθεναρά το κίνημα #metoo και υπερασπίζοντας αρχές, αξίες και δίκαιο.

Σήμερα τιμούμε και υποκλινόμαστε στις Γυναίκες που πήγαν την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο μπροστά. Τιμούμε και υποκλινόμαστε στον άνθρωπο με τους πολλούς ρόλους: τη μητέρα, την εργαζόμενη, τη σύντροφο, την αγωνίστρια της κάθε ημέρας».

Το μήνυμα του Θοδωρή Βερούτη

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιέρωσε τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19. Και δικαίως!

Αφού οι γυναίκες είναι αυτές, που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη μας, στις υπηρεσίες της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικής μέριμνας και της εκπαίδευσης.

Όμως και διαχρονικά οι γυναίκες, παρά τα στερεότυπα, τις κοινωνικές διακρίσεις και τις μοιρολατρίες είναι αυτές που προσέφεραν σημαντικά ώστε ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος, δικαιότερος, ομορφότερος.

Με ευγνωμοσύνη και σεβασμό στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, στεκόμαστε θεματοφύλακες στις κατακτήσεις και στην αναγνώριση του πολύπλευρου ρόλου τους και ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για μια κοινωνία καλύτερη για όλους τους ανθρώπους».

Δ.Π.