ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας (ΕΣΓΘΛ/CCLT) του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσιάζει τον θίασο ΩΚΥΠΟΥΣ στη διαδικτυακή σειρά εκδηλώσεων – δράσεων «Αποσπάσματα ενός δείπνου: Επιστολές από μακριά»

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

«Aπό τον Τάραντα στην Καλαμάτα: Το ξεκίνημα του ταξιδιού»

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

«Μια ιστορία από τη Χιλή: Η πατατοφάγος Aurora»

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

«Μυστικά και μεταμφιέσεις του παστού μπακαλιάρου»

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

«Ημερολόγιον περιοδείας εν Ρωσσία: Ο Σταφιδαπόστολος»

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

«Μια απρόσμενη συνάντηση: Επιστροφή στην Καλαμάτα»

Συντελεστές

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ chef

MARIANA KÚTULAS VRSALOVIĆ δημιουργός θεάτρου

ΙΛΙΑΝΑ ΠΑΖΑΡΖΗ ηθοποιός

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ συγγραφέας

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ εικαστικός

ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΥΡΝΑ σκηνογράφος-θεατρολόγος

ΑΝΝΑ ΤΣΙΧΛΗ-BOISSONNAS δραματολόγος-σκηνοθέτις

και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες

Η διαδικτυακή σειρά εκδηλώσεων - δράσεων του Εργαστηρίου ΣΓΘΛ/CCLT θα έχει ερευνητικό χαρακτήρα. Ο διάλογος με το κοινό θα τροφοδοτήσει τις εν εξελίξει καλλιτεχνικές δράσεις, που πραγματοποιούνται μέσω ταχυδρομικών αποστολών σε συνέχειες, προσεγγίζοντας μορφές δημιουργίας επιστολικής τέχνης με διαφορετικά εκφραστικά μέσα, από τη λογοτεχνία και τη μαγειρική μέχρι τη μουσική και τα εικαστικά.

Η επιστολική δράση «Αποσπάσματα ενός δείπνου: επιστολές από μακριά» είναι μία συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, του Θιάσου Ωκύπους και της Ομάδας7, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, με ώρα έναρξης 19:00.

Εφόσον επιθυμείτε να τις παρακολουθήσετε, παρακαλούμε να συμπληρώσετε άμεσα (έως 12.03.2021) τη δήλωση συμμετοχής, διαθέσιμη στον σύνδεσμο:

https://forms.gle/mfdAj4aDvXJLmvhKA.

Η φόρμα εγγραφής θα παραμείνει διαθέσιμη για συμπληρωματικές εγγραφές, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις-δράσεις του Εργαστηρίου ΣΓΘΛ/CCLT.