ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Την απαράδεκτη κατάσταση, κάτοικοι του Δήμου Ελαφονήσου να αναγκάζονται να επισκεφθούν το νοσοκομείο Μολάων ή το Κ.Υ. Βλαχιώτη, προκειμένου να εμβολιαστούν, στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Ελαφονήσου.

Θεωρείται δε αδιανόητο να ζητείται κάτι τέτοιο, «…σε συνθήκες πανδημίας από ηλικιωμένους συμπολίτες μας, κατοίκους του μοναδικού νησιωτικού δήμου της Πελοποννήσου».

Όπως υπογραμμίζεται, «Η επικοινωνία της Ελαφονήσου με τους Μολάους και τον Βλαχιώτη δεν είναι εφικτή μέσω ΚΤΕΛ καθώς δεν υπάρχει πλέον ανταπόκριση. Συνεπώς η χρήση Ι.Χ είναι μονόδρομος. Αλλά η μετακίνηση εκτός δήμου απαγορεύεται για τα συνοδά μέλη της οικογένειας! Είναι αλήθεια επίσης ότι η εκτός Ελαφονήσου μετακίνηση ωθεί τους κατοίκους σε επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία».

Τι περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων μονίμων κατοίκων όπως η Ελαφόνησος, κατατάσσονται στην φάση ν.4 όπου “οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με την συνδρομή του Υπ. Εσωτερικών και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το σύνολο του πληθυσμού που επιθυμεί να εμβολιαστεί και είναι άνω των 18 ετών, έως το τέλος Φεβρουάριου”.

Ο Δήμος Ελαφονήσου έκανε κάλεσμα σε όσους κατοίκους του νησιού επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ενημέρωσε την 6η ΥΠΕ ότι θα διαθέσει κατάλληλο χώρο, προσωπικό και εξοπλισμό συντήρησης υγειονομικού υλικού για να δημιουργηθεί άμεσα εμβολιαστικό κέντρο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου.

Οι κύριοι της Κυβέρνησης της αριστείας, του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος έχει κουραστεί εδώ και ένα χρόνο ν' ακούει ότι “οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και ότι κερδίζουμε τον πόλεμο”. Πρέπει να αφήσουν όλοι τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Είναι αδιανόητο σε συνθήκες πανδημίας να ζητείται από ηλικιωμένους συμπολίτες μας, κατοίκους του μοναδικού νησιωτικού δήμου της Πελοποννήσου, να επισκεφτούν το Νοσοκομείο Μολάων και το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη ώστε να εμβολιαστούν. Η επικοινωνία της Ελαφονήσου με τους Μολάους και τον Βλαχιώτη δεν είναι εφικτή μέσω ΚΤΕΛ καθώς δεν υπάρχει πλέον ανταπόκριση. Συνεπώς η χρήση Ι.Χ είναι μονόδρομος. Αλλά η μετακίνηση εκτός δήμου απαγορεύεται για τα συνωδά μέλη της οικογένειας! Είναι αλήθεια επίσης ότι η εκτός Ελαφονήσου μετακίνηση ωθεί τους κατοίκους σε επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία.

Πλησιάζουμε στην έναρξη της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου και ο εμβολιασμός του πληθυσμού κρίνεται παραπάνω από απαραίτητος για την επιβίωσή του. Οι νησιώτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο έγκαιρα και ισότιμα (βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαρτίου), σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους».