ΣΠΑΡΤΗ. Στο «πόδι» βρίσκονται τα χωριά του Δήμου Σπάρτης. Με παρέμβασή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ οι 45 πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης διαμαρτύρονται ως προς τη νέα Τιμολογιακή πολιτική της Επιχείρησης.

Η παρέμβασή τους απευθύνεται στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς συμβούλους και φυσικά αφορά στο ΔΣ της ΔΕΥΑΣ και ιδιαίτερα της εκτός «πραγματικότητας» εισήγηση του διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Ηλία Τρακάκη και την απαράδεκτη μεθόδευση του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Θέμη Πατσιλίβα.

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα κατά της προτεινόμενης νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΣ, η οποία εισάγεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης την Τρίτη 16/3/2021.

Βιώνοντας καθημερινά τη δυσκολότερη μεταπολεμικά υγειονομική και οικονομική κρίση (με κλειστές επιχειρήσεις, με επιδοτήσεις και διευκολύνσεις από το Κράτος για να διασωθούν όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται, με τεράστιες απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων), θεωρούμε απαράδεκτη την κυριολεκτικά «εκτός πραγματικότητας» εισήγηση του Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, η οποία αφορά σε υπέρογκες αυξήσεις των τελών της ύδρευσης στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια.

Επίσης θεωρούμε απαράδεκτη την αντιδημοκρατική μεθόδευση του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ να εισάγει για ψήφιση αυτό το τεράστιας σημασίας για όλους τους συνδημότες μας θέμα, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωσή μας, καθώς και πρόσκλησής μας για διατύπωση απόψεων.

Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική για οικιακή και επαγγελματική χρήση πρέπει να παραμείνει αμετάβλητη και αιτούμαστε την πρόσκλησή μας στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης 16/3/2021, μέσω της αποστολής προς εμάς του σχετικού συνδέσμου (link)».

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων που υπογράφουν την διαμαρτυρία είναι απο: Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα), Καλλονή, Άγιοι Ανάργυροι, Καλύβια Σοχάς, Άγιος Κωνσταντίνος, Καμίνια, Αγόριανη, Καρυές, Αγριάνοι, Κεφαλάς, Αλευρού, Κλαδάς, Αμύκλες, Κονιδίτσα, Αναβρυτή, Λευκόχωμα, Ανώγεια, Λογγάστρα, Άρνα, Μαγούλα, Βαμβακού, Μυστράς, Βαρβίτσα, Παλαιοπαναγιά, Βασαράς, Παρόρι, Βασιλική, Περιβόλια, Βορδόνια, Πλατάνα, Βουτιάνοι, Σελλασία, Βρέσθενα, Σκούρα, Γεωργίτσι, Σουστιάνοι, Γκοριτσά, Σπαρτιά, Γοράνοι, Τραπεζοντή, Θεολόγος, Τρύπη, Πελλάνα, Άγιος Ιωάννης, Ξηροκάμπι.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει υπάρξει αντίδραση από τη Λαϊκή Συσπείρωση και γενικότερη δυσαρέσκεια αφού η αύξηση στο Τιμολόγιο πρόκειται να περάσει με όρους και ποσοστά Τηλεδιάσκεψης.