ΣΠΑΡΤΗ. Ως «ψευδή και συκοφαντικά» θεωρεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σπάρτης, Θεμιστοκλής Πατσιλίβας, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Τ.Κ Παρορίου Περικλής Σταυράκος, και που σύμφωνα με τον δεύτερο περιγράφουν τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Σταυράκος, παρουσιάζουν «τερατώδεις αποκλείσεις» από την πραγματικότητα, «σε όλα τα χωριά που αναφέρει», διότι «…δεν στηρίζονται επί πραγματικών οικονομικών στοιχείων της ΔΕΥΑΣ».

Ο κ. Πατσιλίβας υποστηρίζει πως η, «…ψηφισθείσα νέα τιμολογιακή πολιτική βασίστηκε στην επιστημονική χρηματοοικονομική μελέτη 2021 που συνέταξε το οικονομοτεχνικό επιτελείο της ΔΕΥΑΣ (έχουν γίνει άλλες 2 μελέτες τέτοιες το 2020), μελέτες που απουσίαζαν επί 10ετία και πλέον από προγενέστερες διοικήσεις της ΔΕΥΑΣ».

Επιπλέον υποστηρίζει πως η αύξηση του νερού σε όλο τον Δήμο Σπάρτης είναι 18,89 %:

Στην Δ.Ε. Σπαρτιατών γίνεται μείωση κατά -8,93%

Στην Δ.Ε. Μυστρά γίνεται αύξηση κατά +46,21%

Στην Δ.Ε. Πελλάνας γίνεται αύξηση κατά +60,23%

Στην Δ.Ε. Φάριδος γίνεται αύξηση κατά +10,89%

Στην Δ.Ε. Καρυών γίνεται αύξηση κατά +53,03%

Στην Δ.Ε. Θεραπνών γίνεται αύξηση κατά +58,71%

Στην Δ.Ε. Οινούντος γίνεται αύξηση κατά +85,94%

Συνεπώς, «…ο κ. Σταυράκος Περικλής Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρορίου ψεύδεται ασύστολα όταν γράφει και λέει πως στο χωριό του Παρόρι γίνεται αύξηση του νερού κατά 118,07% στα 60 κυβικά κατανάλωσης / 3μηνο, ενώ το αληθές είναι πως στο Παρόρι γίνεται αύξηση 30,79%. Οι ίδιες τερατώδεις αποκλείσεις είναι σε όλα τα χωριά που αναφέρει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρορίου κ. Σταυράκος», καταλήγει ο κ. Πατσιλίβας.