ΣΠΑΡΤΗ. Συνεχίζεται η διελκυστίνδα στον Δήμο Σπάρτης γύρω από την νέα τιμολογιακή πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή στην υδροδότηση.

Σημειώνεται πως σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετη στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑ Σπάρτης, καθώς και ότι 47 πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΥΑΣ.

Θέση υπέρ της νέας τιμολογιακής πολιτικής, πήρε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αφισίου Εμμανουήλ Φριντζίλας όπως επίσης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χρυσάφων, Ιωάννης Παναγάκης.

Οι δύο πρόεδροι θεωρούν την νέα τιμολόγηση δίκαιη και ενδεικτική της ευαισθησίας της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης αλλά και της ίδιας της Επιχείρησης. Μάλιστα συγχαίρουν τη διοίκηση της ΔΕΥΑΣ.

Από την πλευρά του ο Περικλής Σταυράκος, πρόεδρος της Τ.Κ. Παρορείου, αντιτιθέμενος στις αυξήσεις που θα φέρει η νέα τιμολόγηση της ΔΕΥΑΣ, σημειώνει τον λάθος τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης του νερού ανά κοινότητα ή δραστηριότητα, προτείνοντας μάλιστα αντί της αύξησης στην τιμολόγηση τη μείωση των εξόδων της επιχείρησης ξεκινώντας από την ένταξη των εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου.

Οι αναφορές του κ. Σταυράκου στο Μισθολόγιο των εργαζομένων προκάλεσαν την αντίδραση του Σωματείου.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν την νέα τιμολόγηση «οικονομικό εξορθολογισμό», και τονίζουν πως η υπαγωγή της ΔΕΥΑΣ στο Ενιαίο Μισθολόγιο θα δυσχέραινε το έργο της αφού δεν θα είχε τη δυνατότητα να λειτουργήσει πέραν του βασικού ωραρίου για να καλύψει έκτακτες ανάγκες.