ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το βράδυ της 30-3-2021 την Τριφυλία και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή Γαργαλιάνων ( Αγία Κυριακή , Βρωμονέρι, Λαγκούβαρδο, Μαραθόπολη, Κάναλο κλπ) και προξένησε σοβαρές ζημιές και καταστροφές σε πολλά στρέμματα υπαίθριων καλλιεργειών (πρώιμες πατάτες, πρώιμα καρπούζια), εσπεριδοειδή, αλλά και σε μεγάλο αριθμό στρεμμάτων ελαιοκαλλιεργειών, απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών του ΕΛΓΑ.

Αυτό υποστηρίζει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Αλέξανδρο Λυκουρέντζο η περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα.

Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» στη Μεσσηνία και έχοντας λάβει γνώση της μεγάλης καταστροφής , αλλά και της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της Τριφυλίας, λίγο μάλιστα πριν τη συγκομιδή ορισμένων καλλιεργειών, παρακαλεί για την άμεση καταγραφή και ενημέρωσή του προέδρου για το μέγεθος της ζημιάς, ακολουθώντας τη διαδικασία του επείγοντος και της επιλογής της άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων.

Τονίζει δε ότι «η χρονική συγκυρία λόγω της μεγάλης υγειονομικής κρίσης και των σοβαρών προβλημάτων διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, που αυτή έχει επιφέρει, επιβάλλει την ακολουθία ευέλικτων διαδικασιών, άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων και εξεύρεσης τρόπου αποζημίωσης επί των τελικών καταστροφών στην ελαιοκαλλιέργεια η οποία αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην ανθοφορία, ύστερα φυσικά από την ανάλογη αποτύπωση της ζημιάς».