ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 07-04-2021 ώρα έναρξης 19:30 θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι: 1ο Περί δωρεάν παραχώρησης οχήματος στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Σπάρτης (Δ.Ε.Υ.Α.Σ.) Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Καρλαύτης. 2ο Έκφραση πρότασης σχετικά με «Αθλητικές εγκαταστάσεις» του Δήμου Σπάρτης. Εισηγητής: κ. Δημοσθένης Κακούρος. 3ο Λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη ζωντανή μετάδοση την δημόσιων συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής (αίτημα παρατάξεων ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ) Εισηγητές: κ. Σταύρος Αργειτάκος, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης. 4ο Συζήτηση σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ που αφορά την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης (αίτημα παρατάξεων ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ) Εισηγητές: κ. Σταύρος Αργειτάκος, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης.

Σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών μετέβησαν σήμερα, Παρασκευή 02/04/2021, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων Δήμου Σπάρτης, κ. Δεδεδήμου Γεωργία με τον Γενικό Δ/ντή της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε., κ. Μπερέτσο Μαρίνη, προκειμένου να υποβάλλουν τους πλήρεις φακέλους των προτάσεων του Δήμου Σπάρτης, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ εντός των προσεχών ημερών, θα κατατεθούν και οι λοιπές προτάσεις.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα, είναι η «Αστική αναζωογόνηση της πόλης της Σπάρτης», η «Ωρίμανση έργων Δήμου Σπάρτης για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και οι «Υποδομές ηλεκτροκίνησης - Ηλεκτρικά Οχήματα - Σταθμοί φόρτισης Δήμου Σπάρτης».

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, στις 11:15 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Παλαιού Δημαρχείου Σπάρτης σε συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσει τα Τεχνικά Έργα, θέματα που αφορούν στον Προγραμματισμό και στα αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς.