ΣΠΑΡΤΗ. Με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Φώτη Πολίτη και Αγάπιο Οικονομίδη, συναντήθηκε την Τρίτη, 6/4, ο Θανάσης Δαβάκης.

Τη συνάντηση, μονοπώλησαν τα θέματα που απασχολούν τη λακωνική εκπαιδευτική κοινότητα, με κυρίαρχο αυτό της λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν μέσω πανδημίας.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του Πειραματικού Σχολείου, με όλες τις παραμέτρους που αυτό παρουσιάζει σε διδάσκοντες και μαθητές.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο κ. Δαβάκης συμμετείχε στην συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα μέλη της ΕΛΜΕ Λακωνίας, με τους οποίους συζήτησε το θέμα των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών, αλλά και οι απόψεις τους και οι προβληματισμοί τους για το Πειραματικό Σχολείο.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Δαβάκης επικοινώνησε δύο φορές με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, η οποία άμεσα απάντησε σε προβληματισμούς και ενστάσεις.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Σήμερα επισκέφθηκα τους Προϊσταμένους της εκπαίδευσης στη Λακωνία, για να τους ακούσω, εν όψει και των δυσκολιών που επιβάλλει η πανδημία, αλλά και όχι μόνο.

Είχαμε μία πολύ ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση, τόσο με τους Προϊσταμένους όσο και με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και επικοινωνήσαμε με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή για πιο άμεση ενημέρωση».