ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. Την ώρα που η αστυνομική έρευνα αποκαλύπτει πως ο 72χρονος στην Κυπαρισσία είχε στην κατοχή του και δεύτερο πανομοιότυπο περίστροφο, η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε πως ο άτυχος 39χρονος δεν υπήρχε περίπτωση να ζούσε καθώς το τραύμα του προκάλεσε αμέσως ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία.

Στην κοιλιακή αορτή η βολίδα

Η σφαίρα που τον έπληξε «βρήκε» κοιλιακή αορτή με αποτέλεσμα αυτή να προκαλέσει «τρώση» και ο άτυχος διευθυντής του υποκαταστήματος κινητής τηλεφωνίας να βρει σχεδόν ακαριαίο θάνατο. Μάλιστα όπως ανέφερε στο newsit.gr o ιατροδικαστής Ιωάννης Δούζης, το τραύμα ήταν «τυφλό», η βολίδα δεν βρήκε διέξοδο και «σφηνώθηκε» στην κάτω κοιλιακή χώρα του θύματος.

Του έριξε με το «γυαλισμένο» περίστροφο

Όμως ο 72χρονος συνταξιούχος λαχειοπώλης είχε στην κατοχή του και δεύτερο 32αρι περίστροφο, μετά την κατ’ οίκον έρευνα στην οποία προχώρησαν άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας στο σπίτι του στην Άνω πόλη της Κυπαρισσίας. Ο ηλικιωμένος δράστης όταν έφυγε εκνευρισμένος από το υποκατάστημα κινητής τηλεφωνίας, πήγε στο σπίτι του και προτίμησε να πάρει το 32αρι που ήταν πιο καλοσυντηρημένο και για την ακρίβεια αυτό που ήταν «λαδωμένο» και «γυαλισμένο». Όπως ανέφερε, ο αδελφός του που έχει αποβιώσει και που υπήρξε απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, του τα είχε αφήσει ως «οικογενειακό κειμήλιο».

Ιατροδικαστής: «Χωρίς επιστροφή η τρώση …»

Όπως πάντως ανέφερε ο ιατροδικαστής Καλαμάτας Ιωάννης Δούζης «το θύμα βλήθηκε στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας και η βολίδα προκάλεσε μεγάλη εσωτερική αιμορραγία, μετά το διχασμό της αορτής». Αυτό σημαίνει πως η «τρώση» έγινε στο σημείο «διχασμό» που διαχωρίζεται η αορτή στο δεξί και αριστερό λαγόνιο που καταλήγουν και δίνουν αίμα στα πόδια. Μετά την δολοφονία του 39χρονου ο συνταξιούχος λαχειοπώλης παρουσιάστηκε μόνος του στην αστυνομία της Κυπαρισσίας όπου και παραδόθηκε, έχοντας το «γυαλισμένο» 32αρι στην τσέπη απ’ το σκούρο σακάκι του.

Με περίστροφο για πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών

Όπως ανέφερε στο newsit.gr αξιωματικός των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, το 32αρι περίστροφο θεωρείται «κρυφό» όπλο ατομικής προστασίας, για πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που … απαρνούνται τα μίνι-πιστόλια. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και δεν αφήνει ίχνη καθώς ο κάλυκας δεν εκτοξεύεται όπως στο πιστόλι αλλά παραμένει στον περιστρεφόμενο μύλο. Με πανομοιότυπο αλλά νόμιμο όπλο το καλοκαίρι του 2016, έδωσε στην Κηφισιά τέλος στη ζωή του 84χρονος μεγαλοεπιχειρηματίας λόγω χρεών …

Αμετανόητος ο δολοφόνος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον εισαγγελέα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, ενώ στην ανακρίτρια εμφανίστηκε αμετανόητος για την πράξη του.

Να σημειωθεί ότι ο 72χρονος παραιτήθηκε του δικαιώματος του για διορισμό δικηγόρου.

Τέλος πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι.