ΣΠΑΡΤΗ. Αναμέτρηση του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα με τον Ηλία Κοντάκο, δημοτικό σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συζήτηση αφορά στην ΔΕΥΑΣ και ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας καταλογίζει σε όλους τις προηγούμενες αρχές ότι δεν είχαν Ισολογισμό στην Επιχείρηση. Ο Ηλίας Κοντάκος όχι μόνο διαφωνεί αλλά καταγγέλλει τον Πέτρο Δούκα για εσκεμμένα ψεύδη λέγοντάς του μάλιστα: «Αποδείξατε για μια ακόμα φορά ότι είστε κακός πολιτικός…»

Ο Ηλίας Κοντάκος είπε μεταξύ άλλων: «Ευτυχώς που υπάρχει η αντιπολίτευση. Σε ότι αφορά στον κ. Δήμαρχο. Ντροπή σας. Είπατε ψέματα. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι είστε κακός πολιτικός. Το 2019 ήμουν στο ΔΣ της ΔΕΥΑΣ και μαζί με τον πρόεδρο και δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη κλείσαμε τον ισολογισμό του 2014. Υπάρχουν τα πρακτικά και η μαρτυρία του διευθυντή της ΔΕΥΑΣ κ Τρακάκη. Μάλιστα κάλεσα τον διευθυντή να μου εξηγήσει πως υποβάλουν δηλώσεις στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης χωρίς ετήσιο ισολογισμό και πήρα την απάντηση ότι υποβάλλονται στη συνέχεια τροποποιητικές… Ο Δήμαρχος Δούκας είπε ψέματα και έντεχνα έριξε το βάρος στον κ. Αργειτάκο ο οποίος στη θητεία του είχε κλείσει και τον ισολογισμό του 2013. Απόλυτη επιπολαιότητα… Σε ότι αφορά τις αυξήσεις του τιμολογίου της ΔΕΥΑΣ δεν καταλαβαίνεται ότι οι αγρότες μας βρίσκονται σε απόγνωση. Οι αγρότες τι θέλουν, νεράκι θέλουν… Χάνω τα λόγια μου όσο επιμένω να σας μεταπείσω… Καλά κρασιά…»

Με αφορμή νέα παρέμβαση του Πέτρου Δούκα ότι δήθεν ο κ. Κοντάκος ομολόγησε τραγικές καθυστερήσεις στην κατάθεση Ισολογισμών έλαβε την απάντηση ότι ο δήμαρχος δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα διότι θα γνώριζε ότι ο Ηλίας Κοντάκος έγινε δημοτικός σύμβουλος το 2019 αντικαθιστώντας τον αείμνηστο Λεωνίδια Καράντζαλη.