ΣΠΑΡΤΗ. Η ΔΕΥΑΣ πρέπει να εξυγιανθεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσουν τη «ζημιά» οι πολίτες και μάλιστα των μικρών χωριών του δήμου… Ο Παναγιώτης Κυριακούλιας, δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης στην παράταξη Αργειτάκου προκαλεί τον Δήμαρχο Πέτρο Δούκα σε μια αυτοκριτική μιας και η συμπεριφορά του πρώτου πολίτη της Σπάρτης δεν διαφέρει απ’ αυτήν ενός «Αθηναίου» πολίτη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης στις 8/4/2021, μέσα σε μια σειρά τοποθετήσεων και αντιπαραθέσεων σχετικά με τις ανατιμήσεις τις ΔΕΥΑΣ, τον λόγο έλαβε και ο Παναγιώτης Κυριακούλιας ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εξυγίανσης της ΔΕΥΑΣ, τονίζοντας τη σημαντικότητα της.

Ωστόσο, χαρακτήρισε τις μελλοντικές ανατιμήσεις υπερβολικές, αναφέροντας ως παράδειγμα τρία ορεινά χωριά του Δήμου Σπάρτης. Τους Αγριάνους, την Αναβρυτή και την Ταυγέτη. Χωριά όπου κατά τους Χειμερινούς μήνες, έχουν ελάχιστο αριθμό μόνιμων κατοίκων. Τα χωριά αυτά θα υποστούν αυξήσεις 160% , 200% και 560% αντίστοιχα.

«Εάν αυτές οι αυξήσεις πραγματοποιηθούν, πολλά ρολόγια θα κλείσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος τις δυσκολίες των ανθρώπων αυτών, να ανταπεξέλθουν λόγω της οικονομικής κρίσης, και της πανδημίας. Αυτή η μεθόδευση, κάθε άλλο παρά κέρδος θα επέφερε στη ΔΕΥΑΣ.

Τέλος, χαρακτήρισε τους μόνιμους κάτοικους των ορεινών αυτών χωρίων, «φρουρούς», και πως θα έπρεπε να επιδοτούνται για την παραμονή τους στα χωριά αυτά, αφού ως άλλοι ακρίτες, δίνουν ζωή σε αυτά, ώστε να μην ερημώσουν, και διαφυλάττουν τις ρίζες μας.

«Ο κύριος Δούκας με την ενέργεια του αυτή, λειτουργεί ως Αθηναίος και όχι ως Σπαρτιάτης, αφού δεν υπερασπίζεται τους Δημότες του» αναφέρει σχολιάζοντας ο Παναγιώτης Κυριακούλιας.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]