ΕΛΛΑΔΑ. Στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγιαννίδη, πέφτει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κλήρος για την ανάληψη θέσης Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση του Γιώργου Στρατάκου που υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από απαίτηση του υπουργού Σπήλιου Λιβανού.

Ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, μηχανικός και εκλεγμένος για χρόνια στο Τεχνικό Επιμελητήριο, έχει διατελέσει Γ.Γ. Κοινοτικών Πόρων στο υπουργείο Γεωργίας την περίοδο 2004 – 2009. Γεννήθηκε στην ορεινή Ναυπακτία το 1959 . Πατριώτης του υπουργού.

Την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου απαίτησε και έλαβε τελικά ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός.

Της παραίτησης προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο με τον παραιτηθέντα γραμματέα να κινεί «θεούς και δαίμονες» προκειμένου να παραμείνει στη θέση του. Το ενδιαφέρον μεταφέρεται τώρα στην επιλογή του αντικαταστάτη, μιας και οι πρώτες επιλογές που είχε υπόψη του ο κ. Λιβανός δεν φαίνεται να εξασφαλίζουν την έγκριση του Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι ο λάκων στην καταγωγή Γιώργος Στρατάκος ήταν επιλογή του Μάκη Βορίδη με τον οποίο είχε εξαιρετική συνεργασία. Έτσι ένας κύκλος που άρχισε κάποτε με τον Παρασκευά Φουντά, συνεχίστηκε με τον Σταύρο Αραχωβίτη, κλείνει σήμερα στο συγκεκριμένο υπουργείο με την απομάκρυνση του Γιώργου Στρατάκου, σε μια κρίσιμη μάλιστα στιγμή για την τύχη της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας…

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Γιώργος Στρατάκος δεν «δόθηκε» ψυχή και σώμα στους Λάκωνες και Πελοποννήσιους για να ανησυχεί ο Λιβανός.