ΣΠΑΡΤΗ. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπάρτης σήμερα πήρε μια κρίσιμη απόφαση για το κόστος του νερού στους δημότες της Σπάρτης. Μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε η αύξηση στο νερό που σε κάποιες περιοχές φθάνει και στο 485%.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης του Πέτρου Δούκα, Δεδεδήμου, Ζαχαράκη, Δαράκη, Καπονικολός και Καρλάφτης ψήφισαν να προχωρήσουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ σε όλο τον δήμο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρότειναν το θέμα να παραπεμφθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης λόγω της κρισιμότητας του.

Η ψηφοφορία ήταν 5 υπέρ των αυξήσεων και 4 κατά και υπέρ της παραπομπής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο κι έτσι πέρασαν οι αυξήσεις με την σφραγίδα της Παράταξης του Πέτρου Δούκα.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος της Σπάρτης Πέτρος Δούκας τόνισε με έμφαση ότι «η ΔΕΥΑΣ είναι ένα μαγαζί που μπαίνει μέσα και θα μπορούσε να έχει κλείσει συμπαρασύροντας βέβαια και τον Δήμο…». Η παρέμβαση του δημιούργησε ένταση και αντιδράσεις γιατί αναφέρθηκε στον ρόλο της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις αναφορές των συμβούλων από τον τρέχοντα μήνα θα γίνονται μετρήσεις στην κατανάλωση του νερού ακόμα και σε περιοχές που έχει γίνει ποτέ… ενώ οι αυξήσεις κατά μέσο στο πάγιο της ΔΕΥΑΣ θα είναι:

Δημοτική Ενότητα Οινούντος: 283%

Δημοτική Ενότητα Μυστρά: 202%

Δημοτική Ενότητα Πελλάνας: 136%

Δημοτική Ενότητα Φάριδας: 136%

Δημοτική Ενότητα Θεραπνών: 70%

Αυξήσεις στο πάγιο θα επιβληθούν και στην Δημοτική Ενότητα Σπάρτης της τάξεως του 13 με 14%.

Οι δημότες θα αντιληφθούν την αλλαγή της Τιμολογιακής Πολιτικής όταν θα εκδοθούν οι πρώτοι Λογαριασμοί της ΔΕΥΑΣ.

Δείτε live εδώ:

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]