ΜΟΛΑΟΙ. Σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 5/4 με το Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αγάπιο Οικονομίδη, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του με την πρόταση για μετατροπή του Γυμνασίου Μολάων σε Πειραματικό.

Σημειώνεται πως η συνάντηση έγινε παρόντος και του βουλευτή Λακωνίας, Θανάση Δαβάκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ΕΛΜΕ Λακωνίας, τονίζει πως στη συνάντηση το Δ.Σ. ανέλυσε με σαφήνεια, «… τα προβλήματα που θα προκύψουν από την πρόταση αυτή, την απουσία διαλόγου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και την παράκαμψη του Συλλόγου Διδασκόντων και της εκφρασμένης θέσης του», καταλήγοντας ότι η «υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης δημιουργεί πολλά προβλήματα, χωρίς να υπάρχει κάποιο δεδομένο σημαντικό θετικό όφελος για τους μαθητές».

Ποια προβλήματα δημιουργούνται

Στη συνάντηση, καταδείχθηκαν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η συγκεκριμένη πρόταση και τα οποία είναι:

  • Η διαχείριση του μαθητικού δυναμικού των Μολάων που δεν θα κληρωθούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο,
  • Η διαχείριση της λειτουργίας των περιφερειακών σχολείων, εάν οι μαθητές τους επιθυμήσουν και κληρωθούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο,
  • Οι απαιτούμενες υποδομές του συγκροτήματος Μολάων,
  • Ο τρόπος συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο (Ποιο Πανεπιστήμιο, ποιο τμήμα, με ποιους διδάσκοντες),
  • Οι οργανικές θέσεις των καθηγητών του Γυμνασίου Μολάων και
  • Η εξαντλητική και γραφειοκρατική διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικής μονάδας

Η ΕΛΜΕ Λακωνίας ζήτησε την απόσυρση της πρότασης, εκφράζοντας το μόνιμο αίτημα των εκπειδευτικών για Δημόσια και ποιοτικά σχολεία.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Οικονομίδης, απάντησε στον Σύλλογο ότι απέστειλε την πρόταση στο υπουργείο, περιμένοντας την απόφαση του υπουργείου, χωρίς αυτό να ζητά περαιτέρω στοιχεία.

Επίσης διαβεβαίωσε το Δ.Σ ότι για το διάστημα της θητείας του, δεν πρόκειται να θιγούν οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών και ότι θα διευθετηθούν όλα τα θέματα.

«Αυτές οι προφορικές διαβεβαιώσεις», αντιτείνει ο Σύλλογος, «δεν απαντούν στα προβλήματα».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον κ. Δαβάκη και για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση μετά από μια μακρά περίοδο τηλεκπαίδευσης και για τα οποία το υπουργείο δεν καταβάλλει καμιά προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δαβάκης ανέφερε πως πιστεύει στο θεσμό των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων, που αποτελούσε άλλωστε και προεκλογική εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε όμως, πως, «…η εφαρμογή του, πρέπει να γίνει με βάση τις κατά τόπους συνθήκες, με ενημέρωση όλων των μερών και προς το συμφέρον των παιδιών μας».

Προσθέτοντας:

«Είναι απαραίτητο πέραν όλων να διευκρινισθεί και να διασφαλισθεί η ομαλή και χωρίς αιφνιδιασμούς εργασιακή κατάσταση των καθηγητών και η παραμονή των μαθητών εγγύς του τόπου κατοικίας τους.

Είμαι υπέρ του θεσμού αλλά οι μεταρρυθμίσεις αυτού του επιπέδου δεν μπορεί να γίνουν με το ζόρι».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]