ΣΠΑΡΤΗ. Τον νέο Διοικητή του ΚΕΕΜ, Ταξιάρχο Κωνσταντίνο Πολίτη, υποδέχθηκε την Πέμπτη 15/04 στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης.

Στην εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε στο Νομό τον νέο Ταξίαρχο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Συζητήθηκε δε εκτενώς το θέμα της αποκατάστασης του ιστορικού διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου, του αρχοντικού Ματάλα, το οποίο στεγάζει την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης.

Για το έργο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου.

Το έργο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν τακτική συνεργασία για την όσο το δυνατό καλύτερη υλοποίησή του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Πελοποννήσου.

Σημειώνουμε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης εγγείων βελτιώσεων και αγροτικών θεμάτων Νίκωνας Τζινιέρης, συζητήθηκαν επίσης θέματα πολιτικής προστασίας, όπου υπάρχει διαχρονικά καλή και αποτελεσματική συνεργασία των δύο φορέων.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]