ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε διαγωνισμό πώλησης ελαιολάδου φετινής εσοδείας προχώρησε την περασμένη Πέμπτη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζάκρου. Συγκεκριμένα πούλησε ένα βυτίο (30 τόνους) ελαιόλαδο, οξύτητας 0,38, φετινής εσοδείας σε ελληνική εταιρεία, γεγονός ασφαλώς θετικό καθώς είναι η πρώτη φορά φέτος που στην Κρήτη γίνεται πράξη με τιμή άνω των 3 ευρώ το κιλό.

Tο ξεκλείδωμα της εστίασης στην Ιταλία στις 18 Απριλίου, σε συνδυασμό με την προσμονή για ξεκλείδωμα, σταδιακά και στις υπόλοιπες αγορές της ΕΕ αλλά και της χώρας μας, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά, γεγονός που υποστηρίζεται και από τη μείωση πλέον των αποθεμάτων. Όπως έγραψε ο ΑγροΤύπος, από την προηγούμενη Δευτέρα, η τιμή στην Λακωνία πέρασε τα 3 ευρώ, φθάνοντας τα 3,10 ευρώ το κιλό, ενώ όπως αποδείχθηκε ακολούθησε και η Κρήτη.

Aπό το νομό Λακωνίας, στις 15 Απριλίου 2021 ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Βλαχιώτη προχώρησε σε δημοπρασία ελαιολάδου, καταφέρνοντας να πιάσει τιμή 3,20 ευρώ το κιλό, ενώ η ποσότητα που πωλήθηκε ήταν 56 τόνους. Όπως αναφέρουν Λάκωνες αγρότες στον ΑγροΤύπο, στο εξής, οι ελαιοπαραγωγοί δεν θα πουλήσουν άλλες ποσότητες, κάτω των 3,50 ευρώ, αφού η ζήτηση μεγαλώνει και τα αποθέματα έχουν πέσει αρκετά.

Παράλληλα, όπως είπε ο διαχειριστής του ΑΣ Μολάων - Πακίων, κ. Τάκης Ντανάκας, ο Συνεταιρισμός δέχθηκε προσφορά 3,28 ευρώ το κιλό από την εταιρεία Χελιώτης ΑΕ για αγορά 120 τόνων ελαιολάδου.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]