ΚΑΡΥΕΣ. «Εγώ, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καρυών, Ντεβέκος Γεώργιος, δηλώνω ότι καμία σχέση δεν έχω με τη δήλωση των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ και κακώς υπέγραψα την σχετική – δήλωση ένσταση.

Δηλώνω δε, ότι απολαμβάνω σαν Τοπική Κοινότητα την απεριόριστη επάρκεια παροχής υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σπάρτης (ΔΕΥΑΣ)».

Με αυτή τη δήλωση προς τον Τύπο, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καρυών Γ. Ντεβέκος, επέλεξε να αποσύρει την υπογραφή του από την κοινή προσφυγή 48 Κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου να αναπροσαρμόσει (προς τα πάνω) τα τιμολόγια της ύδρευσης.

«Δεν συμβαίνει κάτι», είπε στο notospress.gr ο κ. Ντεβέκος.

«Είχα μια καλή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΣ» ανέφερε. Προσθέτοντας, «…Αλλά τώρα βλέπω πάει αλλού η δουλειά, δικαστικά, και δεν θέλω».

Σε ερώτηση, γιατί συνυπέγραψε τη σχετική δήλωση – ένσταση των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και την κοινή προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, μας εξομολογήθηκε ότι, «Διαφωνούσα, αλλά παρασύρθηκα»!

Ο κ. Ντεβέκος μας διαβεβαίωσε ότι αυτή είναι η τελική του θέση και δεν πρόκειται να (ξανα) αλλάξει γνώμη.

Πάντως, οι 48 Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, στις 23 Απριλίου.

Δεν νομίζω να χρειάζεται κοντά ένα 20ήμερο για να αντιληφθεί ένας πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας ότι …παρασύρθηκε!

Δ.Π.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]