ΣΠΑΡΤΗ. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σπάρτης» ζητά την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου αυτό, «να εγκρίνει ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της βάρβαρης και δολοφονικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ».

Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, ζητά το ψήφισμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το προτεινόμενο ψήφισμα έχει ως εξής:

Ψήφισμα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης που ξεκίνησαν με τη βάρβαρη εισβολή ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, και συνεχίζονται με αεροπορικές (αλλά και χερσαίες) επιδρομές και εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι στιγμής μετράμε εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, η μεγάλη πλειοψηφία άμαχος πληθυσμός, γυναίκες και παιδιά.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται γι’ ακόμη μια φορά.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

(Δείτε απόφαση της Βουλής των Ελλήνων: https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=9a2b68c6-313b-4706-9843-a5760101c91e)

Απαιτούμε:

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ

  • Το γκρέμισμα του τείχους διαχωρισμού και της άρσης κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας
  • Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών
  • Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους
  • Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και του Ισραήλ


[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]