ΝΕΑΠΟΛΗ. Με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ.κ. Πλακιωτάκη και Κατσαφάδο, αντίστοιχα, είχαν συνάντηση εργασίας, το πρωί της Τρίτης 25/6, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

Υποβολή Πρότασης του Δήμου Μονεμβασίας για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Στη συνάντηση, υποβλήθηκε η Πρόταση του Δήμου Μονεμβασίας για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη, την οποία ανέλυσαν διεξοδικά τόσο ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης όσο και ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης.

Όπως γνωστοποιείται, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, άκουσε με προσοχή τη συγκεκριμένη πρόταση και ενημέρωσε ότι θα αποσταλεί τεχνικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων, εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος.

Οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν και θα εκτιμήσουν τις προσφερόμενες εγκαταστάσεις του Δήμου Μονεμβασίας για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Στη συζήτηση, παρουσιάστηκαν και τα θέματα Λιμενικής πολιτικής που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μονεμβασίας, καθώς επίσης και το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Συγκρατημένα αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Θανάσης Δαβάκης για την υπόθεση της ίδρυσης ΑΕΝ στα Βάτικα, προχωρώντας στην εξής δήλωση:

«Η ναυτική παράδοση των Βατίκων και η ιστορία που έγραψαν και γράφουν οι χιλιάδες Βατικιώτες ναυτικοί, μαζί με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει το ναυτικό επάγγελμα ελκυστικό στους νέους, αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό υποστήριξης του αιτήματός μας για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη.

Αυτά θέσαμε, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης και εγώ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι προσπάθειες όλων μας θα είναι συντονισμένες για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι και εμπόδια που πρέπει να συνεκτιμηθούν, όμως είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις