ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή το θάνατο του Χαράλαμπου Πίττα, πρώην Δημάρχου Μόρφου της Κύπρου, κατόπιν εισήγησης του Βαγγέλη Βαλιώτη, επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση», το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, ομόφωνα, αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος.

Ο Δήμος Μόρφου είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Σπάρτης, από το 1993.

Η εισήγηση του Βαγγέλη Βαλιώτη:

«Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 16 Μαΐου 2021, απεβίωσε στην Κύπρο, ο πρώην Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας.

Ο Δήμος Μόρφου είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Σπάρτης, από το έτος 1993.

Ο Χαράλαμπος Πίττας ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου για 25 συνεχόμενα χρόνια, και Δήμαρχος Μόρφου για 3 συνεχείς θητείες.

Ήταν ο άνθρωπος που συνέδεσε όσο κανένας άλλος το όνομά του με την κατεχόμενη πόλη της Μόρφου.

Ήταν πρωτοστάτης του αγώνα για επιστροφή των Μορφιτών στην κατεχόμενη γη τους και δεν σταμάτησε ούτε λεπτό τον αγώνα που ξεκίνησε με όλους τους Μορφίτες από τον Αύγουστο του 1974.

Εργάστηκε ακούραστα και με ανιδιοτέλεια για την αγαπημένη του Μόρφου και πρόσφερε τα πάντα στη διατήρηση της μνήμης της.

Δεν άντεξε όμως να δει την πολυπόθητη ημέρα της επιστροφής.

Έπραξε όμως στο ακέραιο το καθήκον του για τον τόπο του, που αγάπησε βαθιά και υπηρέτησε με αφοσίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του.

Ο Χαράλαμπος Πίττας θα αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για όλους τους νεώτερους Μορφίτες, αλλά και για όλους εμάς.

Η απουσία του είναι μια μεγάλη απώλεια για τη Μόρφου και τους Μορφίτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν θα πρέπει να αποφασίσει για την σύνταξη σχετικού ψηφίσματος και να :

  • Εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου πλέον πρώην Δημάρχου Μόρφου, Χαράλαμπου Πίττα, ο οποίος με την προσωπική και την πολιτική προσφορά του τίμησε τον τόπο του.
  • Διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να σταλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον αδελφοποιημένο Δήμο Μόρφου καθώς και στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να αναρτηθεί το ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης και στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις