ΣΠΑΡΤΗ. Για εντυπωσιοθηρία και καιροσκοπισμό κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Δούκα, ο Σταύρος Αργειτάκος, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

«Ποιο το νόημα ενός έργου εάν ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να φωτογραφηθεί σε αυτό;», αναρωτιέται ο Σταύρος Αργειτάκος.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, «…το οποίο η Δημοτική Αρχή τυχαία κλήθηκε να διαχειριστεί και όπως συνήθως το έκανε ασθμαίνοντας και καιροσκοπικά», σημειώνει πως, «…το Υπουργείο Εσωτερικών επέβαλλε πλαφόν 22.000.000 €, ζητώντας και από τον Δήμο Σπάρτης, προτεραιοποίηση στο ποια έργα θα χρηματοδοτηθούν και ποια όχι».

Όμως, η Δημοτική Αρχή, «…Παρά το ότι διατυμπανίζει διαρκώς τα έργα που εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, δεν φρόντισε με το ίδιο πάθος να ενημερώσει τους δημότες, για τα έργα που επέλεξε να μην ενταχθούν σε αυτό».

Στην Οικονομική Επιτροπή

Όπως περιγράφει ο κ Αργειτάκος, «…στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, από κοινού η Δημοτική Αρχή και ο κ. Βαλιώτης, αποφάσισαν ότι σχεδόν το 50%(!!!) των κονδυλίων πρέπει να διατεθούν στο αμφιλεγόμενο έργο της ανάπλασης της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και σε διάφορες απροσδιόριστες μικροαναπλάσεις…»

Με αυτήν την προτεραιοποίηση όμως, εκτεταμένες συστάδες Κοινοτήτων, ιδίως στην περιφέρεια του Δήμου Σπάρτης, θα μένουν χωρίς ένα σύγχρονο αρδευτικό και αποχετευτικό σύστημα.

Συνέπειες

Ως συνέπειες αυτής της επιλογής, αναφέρονται:

  • Οι περίπου 10.000 κάτοικοι των χωριών Μυστρά, Παρορίου, Μαγούλας, Αγίου Ιωάννη, Καρυών, Καστορίου κ.ά., θα περιμένουν ακόμα, προκειμένου να αποκτήσουν ένα σύγχρονο αποχετευτικό σύστημα.
  • Πολλοί κάτοικοι της Σπάρτης, ακόμα και μέσα στην πόλη, μπορούν να περιμένουν ακόμα για να αποκτήσουν ένα σύγχρονο σύστημα ύδρευσης.
  • Η ΔΕΥΑΣ μπορεί να συνεχίζει να είναι ζημιογόνος, παρά τη δήθεν προσπάθεια εξυγίανσης, η οποία οδήγησε στην αύξηση των τιμολογίων.

Ο κ. Αργειτάκος, κλείνει με νόημα:

«Η παράταξή μας, κινούμενη πάντα με γνώμονα την ουσία και όχι τις εντυπώσεις, αντιπρότεινε ως σημαντικότερα έργα, τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, τα οποία μπορεί να μην κερδίζουν δημοσιότητα, κερδίζουν όμως την υγεία των Δημοτών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ αποτελούν κατά κανόνα έργα με δυσεύρετες χρηματοδοτήσεις, σε αντίθεση με τα έργα αστικών αναπλάσεων.

Αναμενόμενο, άλλωστε ποιο το νόημα ενός έργου εάν ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να φωτογραφηθεί σε αυτό;».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις