ΓΥΘΕΙΟ. Kλειστές παραμένουν ακόμα αρκετές παραλίες στον Δήμο Ανατολικής Μάνης και συγκεκριμένα κοντά στο Γύθειο. Αν και φέτος θα ανεμίζουν 4 Γαλάζιες σημαίες σε Γύθειο, Σελινίτσα, Μαυροβούνι και Σκουτάρι, απ’ ότι φαίνεται ακόμα όλες οι παραλίες δεν είναι έτοιμες. Αξιοσημείωτο είναι ότι και επιχειρήσεις ξενοδοχειακές αλλά και εστίασης στα παράλια παραμένουν κλειστές ενώ ακόμα και οι δημοτικοί χώροι δεν έχουν τύχει ακόμα της φροντίδας και της επιμέλειας που μας έχει συνηθίσει ο δήμος Ανατολικής Μάνης. Η παραλία Μαυροβουνίου δεν λειτουργεί σε όλο το μήκος της, το μέτωπο της Σελινίστας σχεδόν δεν λειτουργεί ενώ σε πολλά σημεία η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι δυνατή από τα stop επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν.

Μέσα στο Γύθειο η εστίαση είναι έτοιμη αλλά η κίνηση ακόμα παραμένει μέτρια. Ο Μάιος ήταν ένα μήνας που είχε εντυπωσιακές εξόδους παραθεριστών, αλλά τώρα οι επαγγελματίες του γραφικού Γυθείου αναμένουν τους τακτικούς, θερινούς επισκέπτες αλλά και όσους επιλέγουν την περιοχή λόγω εύκολης οδικής πρόσβασης. Ευχή τους είναι οι συνθήκες που επικρατούν να βοηθήσουν στην χρονική διεύρυνση της σεζόν.

Να σημειωθεί ότι πυρετωδώς προχωρά η ανακατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας του πρώην Lakonis ανατολικά του Γυθείου με σημαντικά έργα στήριξης, ανάπτυξης και κατασκευής. Η μονάδα με αυξημένο αριθμό κλινών θα λειτουργήσει μάλλον το καλοκαίρι του 2022.

Οι επιχειρήσεις του Γυθείου αναμένουν και από την κρουαζιέρα ενίσχυση όπως και από την κάθοδο της Αττικής αν και η παράκαμψη του Γυθείου για την Μάνη έχει μειώσει τους διερχόμενους από το Γύθειο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις