ΛΑΚΩΝΙΑ. Δύο συμβάσεις για αντίστοιχα έργα στην ΠΕ Λακωνίας συνολικού προϋπολογισμού 900.000 €, καθώς και 2 προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 €, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Πού θα πάνε τα λεφτά

Οι 2 εργολαβικές συμβάσεις (ΠΕ Λακωνίας), αφορούν σε:

  • Συντήρηση και σήμανση της επαρχιακής οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας από τη συμβολή με την εθνική οδό Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο (παράκαμψη Γυθείου) με προϋπολογισμό 700.000 €
  • Συντήρηση της επαρχιακής οδού Σκάλα – Γύθειο με προϋπολογισμό 200.000 €

Οι 2 προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ανατολικής Μάνης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο αφορούν σε:

  • Κατασκευή υποδομών για την αντιπυρική προστασία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με προϋπολογισμό 550.000 €
  • Αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας στην πυρόπληκτη από τις πυρκαγιές πέρυσι τον Αύγουστο περιοχή του δήμου, με προϋπολογισμό 950.000 €

Δηλώσεις

«Η πολιτεία χρωστά στη Μάνη, όχι μόνο για την προσφορά της περιοχής αυτής στους εθνικούς μας αγώνες, αλλά και για τη συμβολή της στην οικονομία της χώρας, καθώς πρόκειται για έναν παγκοσμίως πολύ γνωστό τόπο που τον επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις