ΕΛΛΑΔΑ. Οι προκρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ήταν αυξημένες, όπως και το Πάσχα, και οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είχαν αποφασίσει να εκδράμουν στη φύση και στην ύπαιθρο.

«Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, επέλεξαν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν στη διάθεσή τους και του μειωμένου κόστους όσο λόγω της πανδημίας. Επέλεξανν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5 – 2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από την φυσική ομορφιά, αποτελούσε και το οδικό δίκτυο», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealEstates που διεξήγαγε σχετική έρευνα.


Αυτοτελή διαμερίσματα ή κατοικίες, εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο λόγω Covid-19

Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών επέλεξαν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας είναι πρώτη επιλογή τόσο εγχώριών, όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση σε τουριστικούς προορισμούς.

Μίνι-διακοπές στην «αθηναϊκή ριβιέρα» και στην Πελοπόννησο για τους εκδρομείς

«Τα δεδομένα θύμισαν εικόνες που επικρατούσαν τις ημέρες του Πάσχα όσον αφορά τα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής. Περιοχές όπως Πόρτο Ράφτη και Σούνιο κατέγραψαν σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα για το τριήμερο με επιστροφή τη Δευτέρα. Διαθεσιμότητες στα παράλια του Ν. Αττικής, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, καταγράφηκαν κυρίως σε κατοικίες που απευθύνονται σε υψηλά οικονομικά βαλάντια, πολυτελείς βίλες με πισίνα με δυνατότητα να φιλοξενηθούν άνω των 4 ατόμων», σχολιάζει ο κ. Μπάκας.

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία για το χρονικό διάστημα 18 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή έως την Δευτέρα 21 Ιουνίου, επέλεξαν να επισκεφτούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα καθώς και τα παράλια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.


Οι πληρότητες χτύπησαν «κόκκινο» στον Ν. Μεσσηνίας

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Ν. Μεσσηνίας όπου οι πληρότητες είχαν χτυπήσει «κόκκινο». Ιδιαίτερα στις «γνωστές» παραθαλάσσιες περιοχές, όπως η Φοινικούντα και η Βοϊδοκοιλιά, η διαθεσιμότητα για μίσθωση αυτοτελών διαμερισμάτων και κατοικιών ήταν μηδενική. Η Καλαμάτα, τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει αλλά και λόγω του καλού οδικού δικτύου που την συνδέει με την Αθήνα, έχει αποτελέσει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν το «μήλον της έριδος» τόσο για καλοκαιρινές διακοπές, όσο και για εκδρομές διημέρου.

Χαλκιδική «ψήφισαν» για ακόμα μία φορά οι Θεσσαλονικείς

Παραδοσιακά οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν τη Χαλκιδική είτε για αποδράσεις διημέρου, είτε για αποδράσεις μεγαλύτερης διάρκειας όπως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. «Η Χαλκιδική διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ως προορισμός της ηπειρωτικής Ελλάδας», λέει ο πρόεδρος του E-RealEstates και συμπληρώνει: «Οι εκδρομείς επιλέγουν το κατάλληλο ακίνητο βάσει των προδιαγραφών τους και των οικονομικών τους δεδομένων ανάμεσα στα 4.074 ακίνητα που διατίθενται στην περιοχή».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις