ΛΑΚΩΝΙΑ. Την Παρασκευή 18 Ιουνίου, συζητήθηκε στην Βουλή, ως Επίκαιρη, η Ερώτηση που είχαν καταθέσει 41 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. με επικεφαλής τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, η οποία ανεδείκνυε τον κίνδυνο απένταξης 25 αρδευτικών έργων του Μέτρου 4.3.1 –ανάμεσά τους και το αρδευτικό της Κελεφίνας- και απώλειας σχεδόν 350 εκ. €.

Υπό την πίεση του χρόνου και των αποκαλύψεων

Όπως τονίζει ο κ. Αραχωβίτης, «…Από την αποκάλυψη του κινδύνου απένταξης και από την πίεση της ερώτησης, το ΥΠΑΑΤ προέβη σε τροποποίηση των αποφάσεων ένταξης προκειμένου να κερδίσει τον χαμένο χρόνο αδράνειας.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση, δήλωσε ότι για 22 από τα 25 έργα -ανάμεσά και για αυτό της Κελεφίνας στη Λακωνία- έχει ήδη εκδοθεί τροποποίηση των αποφάσεων ένταξής τους ως προς την προθεσμία ανάληψης νομικής δέσμευσης, ενώ για τα υπόλοιπα 3 δεν χρειάστηκε παράταση αφού, όπως ανέφερε, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει».

Προφανής η αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο κ. Αραχωβίτης αντέτεινε:

«Όσον αφορά την αρτιότητα, ξέρετε πολύ καλά για να ενταχθεί μια πρόταση χρειάζεται υποχρεωτικά να έχει ώριμες και έτοιμες τις μελέτες στο φάκελό της.

Για τα 25 έργα που συζητάμε οι φάκελοι ήταν πλήρεις, οι μελέτες προφανώς χρειάζονταν επικαιροποίηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα χρεώσουμε όλα στην πανδημία.

Είναι προφανής η αδράνεια της πολιτικής ηγεσία αφού το δεκαοκτάμηνο έχει περάσει πάρα πολύ καιρό».

ΣΔΙΤ

Εν κατακλείδι υπογράμμισε πως, «…θα τα παρακολουθούμε όλα αυτά τα έργα και δεν θα επιτρέψουμε κανένα από αυτά να πάει στο Ταμείο Ανάκαμψης, με τη μέθοδο που επιλέξατε σαν Κυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή μέσω ΣΔΙΤ, που πρακτικά θα σημαίνει ότι ο χρήστης θα πληρώσει το μισό έργο».

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. για τον κίνδυνο απένταξης 25 αρδευτικών έργων του Μέτρου 4.3.1

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις