ΕΛΛΑΔΑ. Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου είχαν συνάντηση ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

Μενού

Θέματα της συνάντησης, το αναβατόριο (τελεφερίκ) στην Άνω Πόλη του Κάστρου της Μονεμβάσιας, αλλά και η οικία του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Δαβάκης και Τριχείλης ζήτησαν από τον γ.γ Πολιτισμού, τη συνδρομή της Πολιτείας για

  • την ολοκλήρωση της μελέτης τοποθέτησης του αναβατορίου
  • τη διεκπεραίωση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης της οικίας του Γιάννη Ρίτσου, η οποία, ως γνωστόν, μετά την εξαγορά της από τον Δήμο Μονεμβασίας, θα γίνει μουσειακός χώρος.

Ο κ. Διδασκάλου δεσμεύθηκε να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίησή του αναβατορίου, αφού προηγουμένως το χαρακτήρισε ως, «…ένα εξαιρετικά καινοτόμο, για αρχαιολογικό χώρο, έργο, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης τόσο της Άνω Πόλης όσο και του Κάστρου της Μονεμβασίας».

Όσον αφορά την οικία Ρίτσου, ο γενικός γραμματέας έδωσε κατευθύνσεις σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΟΑ για να συνεργαστούν με τον Δήμο Μονεμβασίας προς τον σκοπό αυτό.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Τα έργα πολιτισμού αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και το τουριστικό προϊόν περιοχών όπως ο τόπος μας, η Λακωνία.

Με βάση αυτό, ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης και εγώ, συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου για δύο σημαντικά έργα που αφορούν την Μονεμβάσια: την κατασκευή του αναβατορίου (τελεφερίκ) προς την Άνω Πόλη και την οικία του Γιάννη Ρίτσου.

Διαπιστώσαμε εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας αληθινή διάθεση συνεργασίας, αλλά και την πολιτική βούληση να υλοποιηθούν τα ζητήματα που θέσαμε, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους.

Πιστεύω ότι η καλή συνεργασία με την Τοπική μας Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων και η στοχοθεσία συγκεκριμένων θεμάτων φέρνει πάντα καλά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις