ΛΑΚΩΝΙΑ. Μόνιμο μοτίβο στις κατά καιρούς δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού, αποτελεί το:

«Για την ανάπτυξη της Ελλάδας θέλουμε επενδύσεις, θέλουμε καθαρή ενέργεια.

Αλλά θέλουμε και την κληρονομιά που παραλάβαμε, τα τοπία που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας, το περιβάλλον που φιλοξενεί σπάνια είδη πανίδας, τα πολιτιστικά μας τοπόσημα, να τα διαφυλάξουμε και να τα παραδώσουμε με της σειρά μας στη νέα γενιά».

Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποίησε εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Ο κ. Κρητικός παρουσίασε εκ νέου στοιχεία σχετικά με την ανάγκη προστασίας και διατήρησης της οικολογικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Καβομαλιά, ενώ έθεσε στο τραπέζι και τα αντίστοιχα ζητήματα που αναφύονται στην περιοχή της Μάνης.

Τόνισε ο βουλευτής:

«…Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ένα υψηλό αίσθημα της κοινωνικής μηχανικής και πραγματικό ενδιαφέρον για την ποιότητα ζωής των συμπατριωτών του, ανέφερε ότι η τοποθέτηση ανεμογεννητριών δε θα πραγματοποιείται σε μέρη όπου δεν υπάρχουν δρόμοι».

Επιπλέον, πρόσθεσε:

«…όλοι οι Λάκωνες, μηδενός εξαιρουμένου στηρίζουν την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, θέλουν να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα μέσω της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί αυτή η μετάβαση να επιβαρύνει και να αλλάζει και να αλλοιώνει τεράστιες περιοχές με μεγάλο οικολογικό, πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον.

Ούτως ή άλλως οι στόχοι της χώρας για παραγωγή «καθαρής ενέργειας» δεν είναι μακριά από την επίτευξή τους. Συνεπώς, μπορούμε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στον τρόπο και στον τόπο, όπου τοποθετούνται ανεμογεννήτριες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις