ΠΕΛΟΠOΝΝΗΣΟΣ. Η κατάθεση του φακέλου για την ίδρυση του υδατοδρομίου Κυλλήνης στις αρχές Μαΐου στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ήταν έργο με την υπογραφή και επιτυχημένη συνεργασία πολλών μερών. Η ένωση των Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου για τη σύνταξη και οργάνωση του τεχνικού φακέλου του υδατοδρομίου της Κυλλήνης.

Η Hellenic Seaplanes σε αναφορά της για το πρόγραμμα πτήσεων σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Δ. Ελλάδα είχε αναφέρει:

«Η έντονη κινητικότητα γύρω από τις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων συμπλέει με την ετοιμότητα και το σχεδιασμό που ακολουθεί η Hellenic Seaplanes αναφορικά με την πτητική λειτουργία της και το πρόγραμμα πτήσεων που θα ακολουθήσει.

Ειδικότερα η αεροπορική εταιρεία έχει εντάξει στο πλάνο της, πτήσεις με τα αεροσκάφη της στην Πάτρα, στα υπάρχοντα υδατοδρόμια των Ιονίων νήσων, στα υδάτινα πεδία προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης υδροπλάνων που αφορούν τα υπόλοιπα νησιά των Επτανήσων και προχωρά στον υπολογισμό του αριθμού των ταξιδιών που θα πραγματοποιούνται ημερησίως στον εκάστοτε προορισμό.

Παράλληλα, η Hellenic Seaplanes προχωρά τον πτητικό της σχεδιασμό και για άλλες περιοχές με περίοπτη θέση να έχουν τα υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο.

Η Πελοπόννησος σε πρώτο πλάνο!

Αναφορικά με το δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται στην Πελοπόννησο, πρόσφατα κατατέθηκε στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και ο τεχνικός φάκελος του υδατοδρομίου της Καλαμάτας ενώ διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και για τα υδατοδρόμια στη Δυτική και Ανατολική Μάνη, στη Μονεμβασιά, στην Ελαφόνησο, ενώ θετικά νέα έρχονται και από την Αρκαδία καθώς στο προσεχές διάστημα θα κατατεθεί και ο φάκελος του υδατοδρομίου της Λίμνης Τάκα.

Στην Ηλεία, τα αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη των υποδομών του νομού δεν σταματούν στο υδατοδρόμιο της Κυλλήνης καθώς η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και για το υδατοδρόμιο στη Λίμνη Καϊάφα.

Συγκεκριμένα, η επικείμενη συνάντηση μεταξύ της ένωσης των εταιρειών Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια με τον Δήμαρχο Ζαχάρως, κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), κ. Στέφανο Βλαστό θα φέρει εξελίξεις σχετικά με την εκκίνηση των διαδικασιών αδειοδότησης του υδατοδρομίου στη λίμνη».

Το ερώτημα είναι τι γίνεται με τα υδατροδρόμια σε Μάνη, Μονεμβάσια και Ελαφόνησο, καθώς και στην λίμνη Τάκα Αρκαδίας; Υπάρχει κάποια εξέλιξη και πιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργων;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις