ΑΡΚΑΔΙΑ. Για «ολέθρια η απόφαση της ανομιμοποίητης από το Ελεγκτικό Συνέδριο Αναδόχου Εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Μ.Α.Ε.» και της Περιφερειακής Αρχής να καλέσουν τον κ. Πρωθυπουργό μας σε «ΦΙΕΣΤΑ» για το πολυδιαφημιζόμενο παράνομο Έργο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αποκαλείται από τον φίλα προσκείμενο Τύπο της Αρκαδίας, ως το μεγαλύτερο εν εξελίξει Έργο της Πελοποννήσου, σήμερα» κάνουν λόγο τα μέλη του Συλλόγου του χωριού Παλαιοχούνη στην Αρκαδία.

Οι λόγοι που χαρακτηρίζουν ολέθρια την απόφαση αυτή είναι οι εξής:

«1.Αναμένεται η έκδοση αποφάσεων του Ε΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας επί 6 (έξι) Αιτήσεων Ακυρώσεως κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου, χωρίς την έγκυρη και αμετάκλητη μορφή της οποίας δεν είναι δυνατόν να προχωρά ένα Έργο, με τόσο σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, στην πραγμάτωσή του.

Μήπως γνωρίζουν, εκ των προτέρων, την απόφαση του Δικαστηρίου, βάζουν και τον Πρωθυπουργό συνεργό τους σ’ αυτό και δεν φοβούνται την έκθεσή του σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι Αιτήσεις των Δήμων, Πολιτιστικών Συλλόγων και κατοίκων των χωροθετημένων θέσεων;;

Ή μήπως, στοχεύουν στον επηρεασμό, όταν είναι γνωστό ότι το Έργο δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας όλων των παρεκκλίσεων του από τη σχετική Ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, καθώς και την αδιαφάνεια στα οικονομικά θέματα του Έργου, σε 35 σημεία τουλάχιστον, που δεν διορθώνονται. Αυτό γιατί είναι δομικά, κάθε, δε, περί του αντιθέτου προσπάθεια, αναμένεται μετά βεβαιότητας «να πέσει στο κενό».

Τα γνωρίζουν αυτά οι κ.κ. Σύμβουλοι του κ. Πρωθυπουργού που ζήτησαν λεπτομέρειες για το Έργο κατά το δημοσίευμα;; Μήπως να τους πληροφορήσουμε, ακόμη, ότι τα εδάφη του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ είναι καταπατημένα με «εικονικά συμβόλαια» με τη γνώση και δόλο της Αναδόχου, όπως η αριθμ. 56/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τριπόλεως αναγνωρίζει, αιτιολογημένα και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να κηρύξει η Περιφερειακή Αρχή αναγκαστική απαλλοτρίωση με το δυσμενή όρο της επίταξης ακινήτων, η οποία, πλέον, έχει χάσει κάθε επείγοντα χαρακτήρα της;;

Ή ότι το Έργο προχωρά, χάριν στις fast track διαδικασίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, χωρίς προέγκριση, ως, δήθεν, αυτοδικαίως εντασσόμενο στα Έργα Στρατηγικού Σχεδιασμού, με νομοθετική ρύθμιση του 2019, επειδή το 2011 εγκρίθηκε από την Υπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ. Κατά τα άλλα καμία σχέση με τη φιλοσοφία της κατηγορίας αυτής Έργων, που αφορούν, κυρίως στην Αειφόρο Ανάπτυξη και στην Κυκλική Οικονομία. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ, ΔΗΘΕΝ, ΕΧΕΙ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ;;

ΘΑ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ.

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΕΧΟΥΝ 450 μ. ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΧΥΤΥ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ 2.000.000. κ.μ.

ΙΔΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΛΙΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΠΟΙΑ Ε.Ε.. ΠΟΙΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΠΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. ΠΟΙΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 850 ΚΑΙ 851/2018 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Μόνο θλίψη προκαλούν αυτά. Το κακό , όμως, είναι, ότι απειλούν την υγεία και την περιουσία των κατοίκων, καθώς και το περιβάλλον. Δεν έχει σημασία που οι κάτοικοι είναι λίγοι στην Παλαιόχουνη. Ούτε ότι κατάφεραν να κοροϊδέψουν κάποιους, σχετικά με το τι τους περιμένει αύριο. Και ένας να ήταν, έχει το δικαίωμα να ζει στη γη του ελεύθερα και να μην αφανίζεται η περιουσία του. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΟΤΑΝ. ΑΛΛΑ…

Το ίδιο και στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας και στη Σκάλα Λακωνίας, όπου το Έργο αφορά και σε πολύ περισσότερους κατοίκους, που ανθίστανται σθεναρά και τους πολεμούν με «φωτογραφικές» νομοθετικές διατάξεις.

ΑΥΤΑ κ.κ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις