ΜΟΛΑΟΙ. O Σύλλογος Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Μολάων με παρέμβασή του στον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, στον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη, και σε κάθε αρμόδιο αναφέρεται στην αντίθεση του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Μέσα σε κλίμα σχετικής έντασης οι Εργαζόμενοι σημειώνουν ότι την περίοδο που μπαίνουμε δυναμικά στο 4ο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί να προσπαθήσει να οχυρώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, ανακοινώνει συγχωνεύσεις ή και κλεισίματα νοσηλευτικών δομών. Παράλληλα ανακοινώνει την πρόσληψη 4000 μόνιμων νοσηλευτών ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας προσέλαβε 20000 επικουρικούς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική παρέμβαση «σε αντίποδα όλων αυτών η Κυβέρνηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το όπλο του εμβολιασμού, προκειμένου να θωρακίσει το ήδη διαλυμένο ΕΣΥ. Ο τρόπος όμως είναι εντελώς λανθασμένος.

Αντί η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει επιχειρηματολογία πειθούς για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, στηριζόμενη σε επιστημονικές μελέτες και στην πληροφόρηση του κοινού, αποφασίζει να κάνει χρήση μεθόδων επιβολής με έναν ξεκάθαρα αυταρχικό και εκφοβιστικό τρόπο.

Χωρίς να έχει στατιστικά στοιχεία - όπως αποδείχθηκε – των εμβολιασμένων υγειονομικών υπαλλήλων και αυτών που έχουν φυσική ανοσία (έχουν νοσήσει), καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υπαλλήλων εκφοβίζοντάς τους με απόλυση ή παύση.

Ο εξαναγκασμός και η επιβολή μέτρων φέρνει αντίθετα αποτελέσματα όταν μάλιστα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε την απαγόρευση της άμεσης ή έμμεσης απειλής για εμβολιασμό».

Ο Σύλλογος εργαζόμενων δεν μένει μόνο στο θέμα του εμβολίου. Για μια ακόμα φορά καταγγέλλει την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα κάνει λόγο για απαγόρευση από την διοίκηση ανάρτησης πανό έξω απ το Νοσοκομείο:

«Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας και με ανύπαρκτο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αυταρχισμός και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων για ελεύθερη έκφραση και διάδοση των αιτημάτων των συνδικαλιστικών οργανώσεων καλά κρατεί.

Το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας απαγόρευσε την ανάρτηση πανό στο εξωτερικό του νοσοκομείου Μολάων, με πρόφαση την ασφάλεια των πολιτών. Σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες και επιχειρήσεις που έχουν αναρτηθεί πανό κατά διαστήματα, δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα ασφάλειας των πολιτών.

Στη Λακωνία, όμως, η ελεύθερη έκφραση, η ανάδειξη των προβλημάτων, η διάδοση πληροφοριών και αιτημάτων είναι έννοιες απαγορευμένες. Ως Σύλλογος, δε μας δίνεται το δικαίωμα να αιτηθούμε δημοσίως:

  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας
  • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Κτιριακή επέκταση
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Εναντίωση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ως Σύλλογος, δε μας επιτρέπεται η ανάδειξη των προβλημάτων που έχουν προκύψει εν μέσω πανδημίας και η υπενθύμιση άλλων που υπάρχουν εδώ και χρόνια

Επιτέλους χρηστή και δίκαιη διοίκηση, με σεβασμό στον εργαζόμενο και στους πολίτες αυτού του τόπου!!!!»

Το notospress.gr παραμένει στη διάθεση της Διοίκησης του ΕΣΥ Λακωνίας για να ακουστεί και δική της πλευρά – εκδοχή για τα πράγματα.