BAMBAKOY. Καλοκαίρι, πολιτισμός και θέατρο πάνε μαζί! Αν, λοιπόν, αναζητάτε αυγουστιάτικες θεατρικές εμπειρίες, η Βαμβακού σας δίνει αρκετούς καλούς λόγους να την επισκεφθείτε. Η Vamvakou Revival προσκαλεί μικρούς και μεγάλους λάτρεις της Τέχνης, στα 950 μέτρα υψόμετρο, στον προαύλιο χώρο του σχολείου της Βαμβακούς για μοναδικές στιγμές θεάτρου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Φώτα, σκηνικά, μουσική και ... πάμε!

Την Κυριακή 1η Αυγούστου, στις 21.00, η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ) ξεκινά τη φετινή της περιοδεία από τη Βαμβακού, ανεβάζοντας τη διαχρονική παράσταση του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι», σε σκηνοθεσία του Κώστα Λαού.

Μια εβδομάδα μετά, την Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 21.00, ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει στον Πάρνωνα. Ο καταξιωμένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμου του Θεάτρου Σκιών με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης ορειβάτης στη Βαμβακού».

Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο αγαπημένος και καθιερωμένος πια κύκλος θεατρικών συναντήσεων για παιδιά και οικογένειες με τη Φλώρα Καλομοίρη. Το Σάββατο 21 Αυγούστου, 12.00 – 14.00, στήνουμε μαζί ένα μεγάλο τραπέζι και κάνουμε Πικ Νικ στη φύση. Εκεί ξεχνάμε τα παλιά και σχεδιάζουμε το μέλλον. Εκεί δημιουργούμε αναμνήσεις! Με το Πικ Νικ θα γνωριστούμε με έναν διαφορετικό τρόπο και μέσα από την αφήγηση παραμυθιών θα αποχαιρετήσουμε το Καλοκαίρι.

Η διαδρομή στον χώρο του θεάτρου ολοκληρώνεται λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 17.00, μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο δια χειρός του θεατρικού δασκάλου, Γιώργου Κούμαρη. Στόχος, η δημιουργική απασχόληση των συμμετεχόντων, η αρχική γνωριμία με βασικές αρχές υποκριτικής, καθώς και η μύησή τους στην έννοια της ομάδας και η λειτουργία σε αυτήν δρώντας θεατρικά.

Οι θέσεις στα προγράμματα και τις εκδηλώσεις είναι περιορισμένες. Απαιτείται προκράτηση.

Περισσότερα στο https://www.vamvakourevival.org/events/

*Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

#WeekendsatVamvakou #SummerinVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις