ΛΑΚΩΝΙΑ. Τον φόβο ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου δεν θα φέρει τα ποθούμενα από την Κυβέρνηση αποτελέσματα αλλά και την διαπίστωση ότι ο κατώτατος μισθός θα επιτείνει τη φτώχεια στους εργαζόμενους εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

«Η Κυβέρνηση με την Τροπολογία προσθήκη του Υπουργείου Υγείας, στον Νόμο 4820 ΦΕΚ.130, Τεύχος Α' 23/7/2021 του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στα άρθρα 205, 206 και 207, εντάσσει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων με την ποινή σε περίπτωση άρνησης, σε διαθεσιμότητα χωρίς μισθό και Ασφαλιστικές εισφορές.

Χωρίς να έχει εξαντλήσει εναλλακτικούς τρόπους πειθούς των εργαζόμενων όπως ενημέρωση και κίνητρα.

Το Εργατικό Κέντρο είναι αντίθετο σε πρακτικές εξαναγκασμού που φέρνουν διχόνοια και δημιουργούν μια νέα τάξη ανέργων (μη εμβολισμένων) καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει την υποχρεωτικότητα (άλλωστε μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα) και να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Επίσης η κυβέρνηση αποφάσισε μηδενική αύξηση (0%) στον κατώτατο μισθό μέχρι το τέλος του 2021 και ΜΟΝΟ 2% από 1-1-2022.

Η αύξηση αυτή «δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων» και σε συνδυασμό με την από 10/2/2021 απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αυξήσεις πάνω από το όριο της φτώχιας, θα μεγαλώσει τον αριθμό των “φτωχών εργαζομένων” και θα εντείνει το φαινόμενο της “εργασιακής φτώχειας” στη χώρα μας.

Κατανοούμε τα προβλήματα στην αγορά εργασίας αλλά δεν είναι δυνατόν να «μετακυλούνται όλα στον τελευταίο τροχό της αμάξης» ήδη έχουν χάσει 6 δις ευρώ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα την περίοδο 2012-2021 από το “πάγωμα” τού κατώτατου μισθού στα 584 ευρώ (μεικτά) και από το όνειδος του “υποκατώτατου” μισθού των 510 ευρώ (μεικτά) για νέους και νέες κάτω των 25 ετών!!

Εξάλλου, άλλα 2 δις ευρώ έχασαν οι φτωχοί δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων επειδή 18 “επιδόματα των φτωχών” εξαρτώνται από το ύψος τού κατώτατου μισθού!!

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους με μισθούς για μια αξιοπρεπή επιβίωση και όχι με τέτοια νομοθετήματα να εντείνει την φτώχεια».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις