ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Διδάχθηκε κλασική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο. Οι σπουδές στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή και μουσική του καριέρα, με τη συμμετοχή του, αρχικά, στους Χαϊνηδες για να ακολουθήσει η προσωπική του καλλιτεχνική πορεία. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Λάρισα και ζει στην Αθήνα. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 συμμετέχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

'Εχει συνεργαστεί με πληθώρα ερμηνευτών της ελληνικής μουσικής: Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος,Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Μπάσης, Νατάσσα Μποφίλου, Μπάμπης Στόκας, Γιάννης Χαρούλης, Μιρέλα Πάχου. Επιπλέον έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους συνθέτες και στιχουργούς: Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Άλκης Αλκαίος, Μάνος Ελευθερίου, Μάριος Τόκας, Οδυσσέας Ιωάννου.

Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος κυκλοφόρησε το 1995 (Παραμύθι με λυπημένο τέλος). Το 2020 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Στη χώρα των αθώων". Εκτός από τη σύνθεση τραγουδιών έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή.

Πηγή: wikipedia.org

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις