ΣΠΑΡΤΗ. Στην κατάσταση που έχει περιέλθει η πόλη της Σπάρτης και τα χωριά το να ασκεί κανείς αντιπολίτευση είναι σαν να κλέβει εκκλησία… Όμως ακόμα και αν δεν θέλει κάποιος να ασχοληθεί εξαναγκάζεται διότι απ΄ ότι φαίνεται δεν υπάρχει συναίσθηση της κατάστασης σε αρκετούς από εκείνους που εκπροσωπούν την δημοτική αρχή.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Σπάρτης, συμπαθής κατά τα άλλα και ενεργός συμπολίτης, ο κ. Σταύρος Περγαντής, αποφάσισε να κάνει τον απολογισμό του πρώτου 6μηνου του 2021. Μάλιστα σημειώνει ότι «παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, ο Αθλητικός Οργανισμός κατόρθωσε να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της στοχοθεσίας του».

Ο κ. Πρόεδρος επιχειρεί την καταγραφή των έργων σε ένα δελτίο τύπου με φωτογραφίες αλλά δυστυχώς τα «να» που έχει να δείξει είναι πολύ λιγότερα από τα «θα» που, εντίμως, υπόσχεται.

Αναφέρει λοιπόν ότι τους πρώτους έξι μήνες ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης τράβηξε γραμμές κι έβαψε τα γήπεδα μπάσκετ ή βόλλευ ή τέννις, Γκοριτσάς, Κεφαλά, Άρνας, Παλαιοπαναγιάς, Ανωγείων, Γούναρι, Αγίου Ιωάννη, Κοκκινόραχης, Αμυκλών, Αγ. Νικολάου Σπάρτης, Τρύπης, Βιολογικού. Έβαψε το Κολυμβητήριο και τους προβολείς στο δεύτερο γήπεδο τέννις, στο γήπεδο μπάσκετ Γοράνων ενώ έγιναν εργασίες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές σε γήπεδα Σελλασίας και Ξηροκαμπίου αντίστοιχα.

Πάμε τώρα στα «θα» που όπως θα διαπιστώσετε είναι πολλά.

«Έχει προγραμματιστεί, και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, η συντήρηση στις πιο κάτω αθλητικές εγκαταστάσεις:

  • ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΕΥΚΟΧΩΜΑΤΟΣ (ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΜΙΣΗ -ΒΑΨΙΜΟ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΩΝ)
  • ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΡΕΣΘΕΝΩΝ (ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΜΙΣΗ -ΒΑΨΙΜΟ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΩΝ)
  • ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ (ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΜΙΣΗ -ΒΑΨΙΜΟ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΩΝ)
  • ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΜΙΣΗ -ΒΑΨΙΜΟ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΩΝ)
  • ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΚΑΡΑΚΙΟΥ (ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΜΙΣΗ -ΒΑΨΙΜΟ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΩΝ)
  • ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ (ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΜΙΣΗ -ΒΑΨΙΜΟ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΩΝ)
  • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΜΕ ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΑΨΙΜΟ ΔΟΚΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΧΤΥΩΝ
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΑΛΑΝΑ) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥΑ
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΑΛΑΝΑ) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΝΑΡΙ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥΑ
  • ΑΛΛΑΓΗ ΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ BEACH ΒΟΛΛΕΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ακόμα, έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

Α) ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 με προβολείς, περίφραξη και πάγκους (προσφορά του Μηχανολόγου Μηχανικού ΕΜΠ Αναστασίου Περγαντή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όποιο χώρο προταθεί και για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον).

Ο Αθλητικός Οργανισμός συνεργάζεται άριστα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και θα γίνει η χωροθέτηση του γηπέδου ύστερα από συνεννόηση με τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων. Έως σήμερα, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από: την τοπική Κοινότητα Μυστρά, την τοπική Κοινότητα Κεφαλά και την τοπική Κοινότητα Περιβολιών.

Β) ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΡΤΑΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ξηροκαμπίου με σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (εθελοντικά από τον Μηχανικό Κ. Σταθάκο)

Γ) ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ για το γήπεδο Ποδοσφαίρου Πελλάνας (σε αναμονή για την κατάθεση μελέτης από Μηχανικό που θα προσφέρει, εθελοντικά, τις υπηρεσίες του)

Πρόθεση του Α.Ο. είναι η επιχορήγηση των δράσεων από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά Προγράμματα, για τα οποία η μελέτη αποτελεί προϋπόθεσή τους.

Πρόθεση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης είναι η αποκατάσταση - φύτευση χόρτου στα γήπεδα ποδοσφαίρου των τοπικών Κοινοτήτων Πλατάνας και Κλαδά.

Για λόγους περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας covid 19 αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι αθλητικοί αγώνες και εκδηλώσεις μέχρι να γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης διατηρεί άψογη και στενή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, το οποίο δεσμεύθηκε στη λήψη απόφασης περί της συμμετοχής χωρίς κλήρωση των δρομέων Σπαρτιατών που έχουν εξασφαλίσει το όριο.

Επίσης, συνεργάζεται με την Ομάδα Ποδοσφαίρου «ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ», η οποία προγραμματίζει το επόμενο έτος να μεταφέρει την έδρα της στη Σπάρτη και να ενσωματώσει τη Σπάρτη στον τίτλο της.

Τέλος, ο Αθλητικός Οργανισμός διατηρεί στενές επαφές με τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης για τη διερεύνηση ικανοποίησης αιτημάτων τους αναφορικά με την αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτουν».

Αφού λοιπόν ο κ. Περγαντής «απολογήθηκε» μίλησε για τους επόμενους στόχους και τις προθέσεις του αλλά και για την αυτονόητη συνεργασία του με Συλλόγους και κοινότητες, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ευόδωση των οραμάτων, των στόχων και των προσπαθειών του και σύντομα να πείσει για τις προθέσεις του και όλα τα μέλη του ΔΣ.

Αλήθεια είναι ότι επί προεδρίας Περγαντή ο δήμος γέμισε από χρώμα και χώμα…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις