ΣΠΑΡΤΗ. Πολλές προσδοκίες υπήρχαν στην Δημοτική Αρχή Σπάρτης με την αντικατάσταση του Θέμη Πατσιλίβα από την Γιωργία Δεδεδήμου. Ωστόσο όπως προκύπτει από την συνέντευξη της νέας προέδρου της ΔΕΥΑ Σπάρτης στην εφημερίδα «Λακωνικός Τύπος» όχι μόνον δεν κομίζει νέα ήθη στην διοίκηση της ΔΕΥΑΣ αλλά έχει πανομοιότυπες θέσεις με τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Πατσιλίβα. Ποιος ο λόγος λοιπόν της αντικατάστασης και ποια η νέα αντίληψη που φέρνει η κ. Δεδεδήμου αφού σε όλες τις αναφορές της δείχνει να έχει αντιγράψει τον συνάδελφό της ακόμα και στις λεπτομέρειες. Για όλα στη ΔΕΥΑΣ φταίει η ΔΕΗ και οι κακοπληρωτές… αλλά παρ’ όλα αυτά τη «ζημιά» θα την πληρώσουν οι δημότες της Σπάρτης με αυξήσεις στο νερό, σε εποχές μάλιστα που η κατανάλωση είναι επιβεβλημένη λόγω κλιματικής αλλαγής.

Τι είπε η κ Δεδεδήμου: «Το βασικότερο πρόβλημα είναι το γεγονός πως το κόστος άντλησης, διοχέτευσης και παροχής του νερού, καθώς και της αποκατάστασης των βλαβών που συνεχώς προκύπτουν, είναι πολύ υψηλότερο από τα συνολικά έσοδα που εισπράττουμε.

Στα σημαντικά προβλήματα θα πρέπει να προσθέσουμε και κάποιους στρατηγικούς κακοπληρωτές, τις διαρροές στο δίκτυο που φθείρεται όσο περνάνε τα χρόνια, επίσης εκείνους τους συμπολίτες μας που -δυστυχώς- παρανομούν παίρνοντας νερό δίχως δηλωμένη νόμιμη παροχή, καθώς και τα μεγάλα χρέη της εταιρείας που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Έτσι, έχετε μια πρώτη εικόνα.

Δυστυχώς, η αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής ήταν αναπόφευκτη αλλά και επιτακτική. Δεδομένου ότι από το 2010 δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία αναπροσαρμογή τιμολογίων, ενώ τα έξοδα του οργανισμού εκτινάχθηκαν καθώς προσαρτήθηκαν σε αυτόν και οι πρώην Δήμοι του νόμου Καποδίστρια.

Είμαστε αισιόδοξοι, πως με την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και ταυτόχρονα καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα γίνει από ειδικούς συνεργάτες επανεκτίμηση της κατάστασης και, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις προκειμένου να υπάρχει δίκαιη μεταχείριση σε όλους τους καταναλωτές».

Δείτε εδώ ποιες ήταν οι θέσεις του Θέμη Πατσιλίβα λίγους μήνες πριν.

Άξιο προβληματισμού λοιπόν είναι το γεγονός της αντικατάστασης του Θ. Πατσιλίβα (τυπικά παραιτήθηκε) από μια έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη σε καθήκοντα αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Υπηρεσίας από την στιγμή που έχει τις ίδιες πολιτικές και ιδέες για την έξοδο της ΔΕΥΑΣ από την κρίση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις