ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. «Μας αφήσανε να καούμε», καταγγέλλει η δήμαρχος Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου η οποία μίλησε στο OPEN TV για τη φωτιά που καίει από την Τετάρτη στη Μεσσηνία.

Από το πύρινο μέτωπο έχουν καεί σπίτια ενώ έχουν εκκενωθεί χωριά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μεσημέρι της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης για 3 χωριά της Μεσσηνίας. Πρόκειται για το Διαβολίτσι, την Άνω και Κάτω Μέλπεια τα οποία απειλούνται από τις φλόγες.

"Απίστευτο αυτό που βιώνουμε"

Η δήμαρχος Οιχαλίας τονίζει πως το πρωί σημειώθηκε αναζωπύρωση στη φωτιά, καθώς δεν υπήρξε καμία βοήθεια από εναέρια μέσα. «Οι μόνοι που τρέχουν είναι οι εθελοντές με τα τρακτέρ. Θα έπρεπε να έχουμε 50 οχήματα και έχουμε μόνο 4 από Καλαμάτα και Μελιγαλά. Αν είχαμε βοήθεια, δε θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο», λέει.

Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 1.500 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Όλοι μεταφέρονται με τα οχήματα του Δήμου στην περιοχή Μελιγαλάς και σε κτίρια με κλιματιστικά. «Θα δούμε τις βραδινές ώρες που θα μείνουν οι άνθρωποι», σημειώνει η δήμαρχος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις