ΛΑΚΩΝΙΑ. Όσοι παρακολούθησαν από κοντά την λαίλαπα του Γυθείου είδαν και θαύμασαν τους διασώστες, τους εθελοντές, τους απλούς ανθρώπους, αγρότες, επαγγελματίες που με τον τρόπο του ο κάθε ένας έβαζε πλάτη για να μείνει το κακό μακριά.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, πραγματικά κομάντο με εμπειρία πλέον. Οι αγρότες με τις υδροφόρες τους να λένε πολλά μικρά «όχι» στο «θέλω» της πυρκαγιάς και να στάζουν δροσερή ελπίδα σε κάθε σημείο. Επαγγελματίες με μηχανήματα, οχήματα, σκάφη, εργαλεία που στήριξαν κάθε στιγμή την μάχη με τη φωτιά. Έσωσαν εκκλησίες, στάδια, σπίτια, άλση.

Για ένα γνωστό και σίγουρα φίλο πολλών έγραψε ο Κ.Φ.:

«Θυμάμαι τον Άνθρωπο Ηλίας Α. Κανελλάκης χρόνια τώρα, είτε σε πλημμύρες, είτε σε φωτιές, να είναι πάντα εκεί για κάθε βοήθεια.

Θυμάμαι τον επιχειρηματία Ηλία να διαθέτει μηχανήματα και φορτηγά από την επιχείρησή του για να βοηθήσει και με ρίσκο όπως χθες που ένα φορτηγό λίγο έλειψε να εγκλωβιστεί μέσα στις φλόγες.

Ηλία σ' ευχαριστούμε για την καρδιά και την ευαισθησία σου.

Ξέρω ότι δεν σ' αρέσουν τέτοιες δημοσιοποιήσεις αλλά είναι ελάχιστη χειρονομία στην αγάπη που δείχνεις για τον τόπο σου».

Φυσικά τα σχόλια πολλά και για τον Ηλία Κανελλάκη και για κάθε εθελοντή και πατριώτη που είναι μπροστά σε κάθε μάχη για ασφάλεια, αντίσταση, υγεία, ανεξαρτησία, γαλήνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις